2.SANAYİ BÖLGESİNDE 155 BİN 689 FİDAN DİKİLECEK

Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile imzaladığı protokol çerçevesinde sanayi bölgesini yeşille buluşturacak.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile imzaladığı protokol çerçevesinde sanayi bölgesini yeşille buluşturacak. Protokole göre sanayi bölgesinde 155 bin 689 fidan toprakla buluşturulacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülkenin her köşesini ağaçlandırmaya devam ediyor. Sadece açık orman arazilerini ağaçlandırmakla kalmayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, yol kenarı, okul ve hastane bahçesi, ibadethane ve mezarlık arazilerini de ağaçlandırıyor. Bu çerçevede Bakanlığa bağlı OGM, Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile yaptığı protokol çerçevesinde sanayi bölgesini yeşille buluşturacak.

155 Bin 689 Adet Fidan Dikilecek

Ağaçlandırma projesine göre bölgeye ait 863 dekarlık alana 155 bin 689 adet fidan dikilecek. Toprakla buluşturulacak fidanların 86 bin 291 adedi karaçam, 51 bin 61 adedi sedir ve 18 bin 337 adedi de yapraklı fidanlardan oluşacak.

“Çevreye Karşı Sorumluluk Adına Güzel Bir Örnek”

Kütahya’da orman alanlarının korunmasının yanı sıra çevrenin daha yaşanabilir hale getirilmesini sağlama maksadıyla ağaçlandırma çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu proje ile 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni yalnızca fabrikaların olduğu alanlardan çıkaracağız. Bu sahalarda ağaçların varlığı çevreye karşı sorumluluk adına güzel bir örnek olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN