4 YILDA 60 MİLYONA YAKIN HİBE

Kütahya Milletvekili Prof.Dr Vural Kavuncu Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi.

PAYLAŞ

Kavuncu, TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğünün Kütahyalılar için bilgi ve tecrübeli kadrosu ile yeni sektörlerin gelişmesine ve mevcut sektörlerin güçlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini belirtti Kırsal kalkınma ile kırsal alanların varlığının devam ettirilmesi, kır ile kent arasındaki gelişmişlik farkının azaltılması, doğal kaynakların çevre dostu kullanımının geliştirilmesi, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin katılım ve katkılarının artırılması, kırsalda yaşam standardının iyileştirilmesi için sürdürülebilir bir kırsal yaşamın sağlanmasının amaçlandığını belirten Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu; “ Bu hede�er doğrultusunda IPARD-I kapsamında 23 Ocak 2013 tarihindeki 9. Başvuru çağrı ilanı ve sonrasında çıkılan 7 başvuru çağrı ilanında 495 adet proje desteklenmiştir. Bu projelerin yatırım tutarı 108.437.740,20 TL olup ödenen hibe miktarı 58.384.305,20 TL dir. IPARD-I kapsamında 18 adet süt üreten tarımsal işletme, 13 adet et üreten tarımsal işletme, 5 adet süt işleme tesisi, 7 adet süt toplama merkezi, 2 adet et işleme tesisi, 1 adet meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, 1 adet leblebi üretim tesisi, 3 adet kırsal turizm tesisi, 1 adet kültür balıkçılığı tesisi ve 444 adet çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi (tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğiarıcılık) projeleri desteklenmiştir.” dedi

Yeni sektörlerin gelişmesine ve mevcut sektörlerin güçlenmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirten Kavuncu; “Kütahya’da 2013 yılından günümüze ödenen yaklaşık 59 milyon liralık hibe ile 753 kişiye istihdam sağlanmıştır. 184 genç çiftçinin ve 30 kadın girişimcinin projeleri desteklenmiştir. IPARD-I yatırımları kapsamında 389 adet traktör ve yaklaşık 13 bin yeni makine-ekipman desteği sağlanmıştır. Ayrıca 18 Aralık 2015 tarihinde çıkılan IPARD II’in 1. Başvuru Çağrı İlanında 6 adet Süt Üreten Tarımsal İşletme, 10 adet Besicilik, 4 adet Kanatlı Eti Yetiştiriciliği, 1 adet Süt İşleme Tesisi, 6 Adet Kırsal Turizm, 8 adet Yenilenebilir Enerji (güneş enerjisi), 1 Adet Makine Parkları ve 151 adet Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği-Arıcılık projeleri olmak üzere 187 adet proje başvurusu teslim alınmıştır. 187 adet projenin yatırım tutarı 82.952.827,77 TL olup ödenecek hibe tutarı 50.215.599,44 TL’dir. Projelerin incelenmesi devam etmektedir. İlimizin Altıntaş İlçesi nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında proje sayısı kapsamında en başarılı ilçemiz olarak dikkatimizi çekmektedir. İlçemizi bu başarısı için kutlar, diğer ilçelerimizdeki üreticilerimize örnek teşkil etmesini dileriz. Ayrıca TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğümüz hemşehrilerimiz için bilgi ve tecrübeli kadrosu ile yeni sektörlerin gelişmesine ve mevcut sektörlerin güçlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN