74.DÖNEM ATAMALARINDA EMET'E BİR ÇOCUK DOKTORU

Emet ilçesinde uzun süre sorun olan uzman doktor eksiklikleri bir bir gideriliyor

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 KALDI BİR!

EMET DOKTOR AÇIKLARI TEK TEK KAPANIYOR

74. DÖNEMDEN EMET’E BİR ÇOCUK DOKTORU KURADA

            Emet ilçesinde uzun süre sorun olan uzman doktor eksiklikleri bir bir gideriliyor.

            C sınıf Hastane statüsünde olan Emet devlet hastanesinin 5 uzman kadrosunda yaşanan eksiklikler vatandaşalrın tepkisini çekerken, halk sıkça tedavi için ilçe dışına gidiyordu.

73. dönem zorunlu hizmet kuralarında ilçemiz hastanesine bir genel cerrah,1 aile hekimi  birde anestezi uzmanı atanmıştıİç hastalıkları uzmanımızın da bulunduğu hastanemizde 1 kadın doğum bir çocuk doktoru açığı bulunuyordu.

            73. dönem kuralarında ilçemize atanan Genel cerrahi uzmanımız Dr.Berkay ÇARALAN ve Anestezi Uzmanımız Dr.Bilge ŞENCAN, görevine başlarken  Emet devlet hastanesine atanan Aile Hekimi Sinem AYDEMİR ilçemizden ayrılarak Tavşanlı aile hekimliği ile sözleşme imzaladı.

74. dönem kura atamaları için bu konudada yoğun bir çalışma sürdürüldü. Başta Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu başkanı Kütahya Milletvekili Prof. Dr.Vural Kavuncu olmak züere Ak parti Kütahya Milletvkilleri ve AK parti Emet ilçe teşkialtı konuyu yakından takip ederken 74.dönem için 1 çocuk doktoru kadrosuda kuralarda yerini aldı.

Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı konu ile ilgili bir basın açıklaması yaparak doktor eksikliklerinin bir bir giderildiğini ifade etti.

Yağcıklı’nın açıklaması şöyle; “74.dönem içerisinde ilçemize zorunlu hizmet kura kapsamında 1 çocuk hastalıkları uzmanı ve 1 pratisyen hekim kadrosu açılmıştır. Hastanemizin doktor eksikliklerini yakından takip etmekteyiz. En kısa zamanda kadın doğum uzmanı getirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Zorunlu hizmet kapsamında doktor kadrolarımızın açılmasında emeği geçen tüm vekillerimize, il başkanımıza ve tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederim.Ilcemize hayırlı olmasını dilerim

            28 Nisanda yapılacak kura ile ilçemize birde çocuk doktoru gelecekken, artık 1 kadın doğum uzmanı eksiğimiz kaldı. Başta sayın Kavuncu ve milletvekillerimiz olmak üzere,Ak parti ilçe başkanlığı ve teşkilata Emet halkı adına teşekkürlerimizi sunuyor ve bundan sonraki ilk atamalarda da Kadın doğum uzmanı eksiğimizin giderilmesinin kamuoyunun beklentileri arasında olduğunu ifade etmek istiyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN