EMET'TE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlçemizde büyük bir coşku ile kutlandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlçemizde büyük bir coşku ile kutlandı. Kutlamalar sabah 15 Temmuz demokrasi meydanındaki Atatürk büstüne çelenk koyma merasimi ile başladı.

 Şenlikler Hava muhalefeti sebebi ile 75. yıl kapalı spor salonunda  gerçekleştirildi.

Gnün anlam ve önemimini belirten konuşmayı İlçe milli Eğitim müdürü Mustafa Cöre yaptı.

Hâkimiyetin Kayıtsız şartsız Millete ait olduğunun somut adımı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 97. Yıldönümünü kutladıklarını ifade eden müdür Cöre;

“Bir milletin kaderinin dönüm noktası olan bu anlamlı gün, aynı zamanda çocuklarımıza Büyük Devlet adamı. Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiş en kıymetli hediyedir. 

Bilinmelidir ki güzel vatanımızın ilelebet payidar olmasının yegâne kaynağı bugünün çocuklarıdır. Evlatlarımızın bedenen, zihnen, ahlaken, manen sağlıklı yetişmeleri Türk Milli Eğitiminin en önemli görevidir. Bizler bu görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Yılmadan, azimle gururla çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için üzerimize düşen görevi yerine getirmenin kararlılığı içindeyiz.

İçinde yaşadığımız asır maalesef Dünya çocuklarının çok da mutlu oldukları bir asır değil. Dünyanın birçok bölgesinde oyunla tanışamayan mazlum Çocuklar; açlıkla, savaşla, zulümle karşı karşıyalar.  

Geçmişte olduğu gibi; bu gün ve Yarın Tüm Mazlum Dünya Devletleri Güçlü Türkiye Cumhuriyetinin hasreti içinde yanıp tutuşmaktadırlar. Ekonomisiyle, Teknolojisiyle, Askeriyle Güçlü bir Türkiye bizim KADERİMİZDİR. Barış ve Huzur içinde bir Dünya kurulması duygusu ve düşünceleriyle Büyük Türkiye’nin mimarı olacak sevgili çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor derslerinde, hedeflerinde başarılar diliyorum. “dedi.

Yıldızlar Futsal Turnuvası ,Kızlar Kross Yarışması , Erkekler Kros yarışması , 23 Nisan Konulu Şiir yarışması  ve 23 Nisan Konulu Resim Yarışmasında ödüllerini İlçe Kaymakamı. Mahmuthan ARSLANBelediye başkanı Mustafa Koca,Jandarma komutanı Murat Kılıçaslan,Emniyet müdürü Gökhan  Yıldırım, İlçe Milli eğitim müdürü Mustafa  Cöre  verdi. 

Şenliklerde Çuval ve Yumurta Yarışmaları,balon patlatma yarışmaları, sandalye kapma,halat çekme ve uzay merdiveni yarışmaları yapıldı.Ayrıc aokulların hazırladığı folklör ve şiir sunumları gerçekleştirildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN