EMETLİ GENÇ BİLİM ADAMLARI FUARDA BULUŞTU

Tübitak'ın desteği ile düzenlenen Tübitak 4006 ilim fuarı Emet ilçesi Ashaboğlu ortaokulunda açıldı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Tübitak’ın desteği ile düzenlenen Tübitak 4006 ilim fuarı  Emet ilçesi Ashaboğlu ortaokulunda açıldı.

            Emet belediye başkanı Mustafa Koca,İlçe Milli Eğitim müdürü Mustafa Cöre, daire müdlreri,öğretmenelr,öğrencielr ve velilerin katılımı ile açılan fuarda çocukların hazırladığı 27 proje fuarda sergilendi. Emet belediyesi ve Hisarcık belediyesinden temin edilen çadırlarda eserlerini tanıtan genç bilim adamları, 2 gün boyunca halkla blim fuarında buluşacaklar.

            Açılış konuşmasını yapan Ashaboğlu Ortaokulu müdürü Mehmet Ali Özçelik öğrenmeye meraklı,araştırmacı,bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bilim fuarlarının önemine değinerek şunları söyledi;”Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hyal gücüyle yaratıcılığın bireşmesidir. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda Tübitak destekli 27 adet proje ortaya konulmuştur.Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamalarını temenni ederiz.         Dedi. Müdür Özçelik emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

            Açılışta konuşan Emet Milli Eğitim müdürü Mustafa Cöre’de  ülkelerin zenginliğinin para ve kaynaklarda değil, bilgiyi değerlendirebilme yetenekleri ile birlikte geliştiğini ifade ederek;” Afrika da bir çok ülkede altın zengini olmasına rağmen  geri kalmış konumdadır. Demek ki zenginlik parayla değil. Ne kadar bilgiyi kullanabilir ve insanınızı geliştirebilirseniz, o kadar zengin ve güçlü olursunuz.Çok şkür bugün ülkemiz kendi savunma silahlarını, bir çok alanda teknolojik üretimlerini kendisi üretmeye başlamıştır. Bizler inanıyoruz ki ülkemiz bilime ve eğitime verdiği önemi devam ettirerek dahada gelişecek, büyüyecektir “dedi.

            İlçe Milli eğitim müdürü Cöre törenlere katılan Belediye başkanı Mustafa Koca’yada teşekkür ederek;” Başkanımız gerek okullarımızın çevre düzenlemesi, gerek malzeme desteği, gerekse araç teminlerinde her zaman yanımızda olmuşlardır.Eğitime ve çocuklarımızın eğitimine veridkleri destekler için teşekkür ediyoruz”dedi.

            Fuarda okul öğrencilerinin görsel sanatlar ve teknolojik tasarım derslerinde bir yıl boyunca yaptığı çalışmalarda sergilendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN