ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI

Siyasal ve Sosyal Araştırma Servisi (SAROS)'nin Emet ilçesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Vatandaş memnuniyeti anket sonuçları açıklandı.

PAYLAŞ

Siyasal ve Sosyal Araştırma Servisi (SAROS)’nin Emet ilçesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Vatandaş memnuniyeti anket sonuçları açıklandı. 500 kişi ile yapılan anket çalışmasında “Genel olarak değerlendirdiğinizde Emet belediyesi ve belediye başkanını ne kadar başarılı buluyorsunuz” sorusuna yüzde 65.74 başarılı ve çok başarılı cevabını verdi.
İlçemizde 7 mahalle de 500 kişi ile yapılan ankette yaş,cinsiyet ve mahalle kotaları kullanıldı. Son yerel seçimlerdeki seçmen sayısının baz alındığı,kadın ve rerkek nüfusunun dengeli dağıtılıma bakılırken, katılımın yüzde 49.46 sı erkek yüzde 50.54’ü kadın denekten oluştu.Araştırmalar hane ve iş yerlerinde yapılırken he rhaneden sadece bir görüşme yapılarak gerçekleştirildi.
Ankete katılanlara en son oy verdikleri parti de sorulurken,deneklerden belediye çalışmalarını ve belediye başkanını başarılı bulanların parti dağılımında ise yüzde 77.93 Ak partili, yüzde 23.69 Mhp’li, yüzde 15.09 CHP li sonuçlarına ulaşıldı. Aynı ankette “Bugün seçim olsa mevcut belediye başkanına oy verirmisiniz sorusuna ise Ak partililerden yüzde 49.93’ü oy veririm,CHP lilerden yüzde 21.32 ve MHP lilerden yüzde 15.79’ oy veririm cevabını verdi.
Engelli,yaşlı,gençler,çocuklara ve yoksullara yönelik belediye hizmetleri memnuniyetleri yüzde 57 ila yüzde 51 arasında gezerken, başarısızlık oranı yüzde 11.85 ila 12.30 arasında seyretti. (Kalan oranlarda ise ne başarılı nede başarısız bulan ile fikri olmadığını belirten denek sayılarından oluştu.)denek kadar fikri olmayan memnuniyet oranı en düşük olarak yol kaldırım ve tretuvar çalışmalarında yüzde 20 olarak gerçekleşti.
Ankete katılan vatandaşlar belediyeden daha fazla ağırlık vermek istedikleri konusunda trafik sorunu,şehir düzeni,yol asfaltları ve sosyal aktivitelerin artırılması cevaplarını verdi…
Mahalle nüfuslarına göre istatiksel yüzde dilimlerinde ulaşılan vatandaşların mahalleleri ile ilgili en büyük talepleri ise ortak oldu. Pazar yeri ve otopark…
Anket sonuçlarını değerlendiren Emet belediye başkanı Mustafa Koca halkın genel memnuniyetinin yüzde 65’lerde gerçekleşmesinin memnuniyet yarattığını belirtirken;” Bu anket sonuçları ile halkımızın belediyemizden memnuniyeti,eleştirileri ve talepleride bilimsel verilerle raporlaştırılmış oldu. Yüzde 65 memnuniyet bizleri mutlu ettiği gibi belediyemizden istenilen hizmetleri gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam ederek, tüm halkımızın memnuniyetini sağlamaya çalışacağız. Geniş kapsamlı yapılan anket ile eksikliklerimizi ve vatandaşlarımızın bizlerden yeni taleplerinide görmüş olduk. Halkımızın şahsımıza duyduğu güven ve destek vermesi bizleri daha fazla çalışma ve hizmet etme yönünde motive etmiştir. Herkesten Allah razı olsun “dedi.
Anket grafiklerinin belediye resmi sitesinde yayınlayanacağı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN