ASHABOĞLU OKULUNDA Z KÜTÜPHANE HİZMETE GEÇTİ

Emet ilçesi Ashaboğlu İlkokulunda Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Z Kütüphane açıldı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçesi Ashaboğlu İlkokulunda  Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Z Kütüphane açıldı.
Z Kütüphane'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye başkanı Mustafa Koca, Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan,Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım, Emet, Milli eğitim müdürü Mustafa Cöre, şube müdürleri, okul müdürleri ve daire amirleri katıldı.

MEB tarafından Ashaboğlu Ortaokuluna 102 metrekare alanda 78 bin tl ye mal olan 40 kişi kpasiteli  Z Kütüphane kurulumu gerçekleştirildi. Zenginleştirilmiş kütüphanemizde fiber internet destekli 7 adet bilgisayar ile öğrencilerimiz bilgiye daha çabuk ulaşma imkânı bulacaklar. Ayrıca kütüphanemizde satranç ve Türk zekâ oyunları olan Mangala, dokuz taş, eşini bul gibi oyunlarında oynanabileceği alanlar oluşturuldu.Kütüphanemizde daha önceki kütüphaneye ait kitaplar ile birlikte toplam 2519 adet kitabın demirbaş kaydı yapılarak öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Kütüphane,Satranç masaları, oturma grupları, bilgisayar bölümü olan kütüphanenin görsel açıdan da led tavanlarla ilgi uyandırdı.

Kaymakam Hasan Çiçek ve Belediye başkanı Mustafa Koca protokol ile birlikte kurdeleyi keserken, açılışta dünyaca ünlü Emetli çocuk kitapları yazarı Gülten Dayıoğlu’nun hayatını anlatan kısa bir sunum gerçekleştirildi.

Öğrencilerin eğitim hayatında kütüphanenin önemine değinen Kaymakam Çiçek,bu tür kütüphanelerin tüm okullarda yaygınlaştırışmasının eğitime pozitif katkı sağlayacağını ifade etti. Kütüphaneden faydalanan öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Çiçek, kütüphanenin zenginleşmesi adına Kaymakamlık olarak gerekli desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN