BAKAN EROĞLU EMET GÖLETİ TEMELİNİ ATTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya ve ilçelerinde toplam maliyeti 134 Milyon TL'lik yatırımların açılış ve temel atma töreni için Emet ilçesine geldi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya ve ilçelerinde toplam maliyeti 134 Milyon TL'lik yatırımların açılış ve temel atma töreni için Emet ilçesine geldi.

Simav, Pazarlar ,Gediz , Hisarcık ilçelerindeki programa katılan  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra  Emet ilçesine geldi. Eroğlu’nu Emet ilçesinde Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Belediye başkanı Mustafa Koca, Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan,Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı ve yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri,belediye meclisi üyeleri, oda başkanları,daire müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

           

            Programda ilk önce Ak parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu halka hitap etti. Kavuncu,son doktor atamalarında Emet ilçesine 4 doktor atamasının yapıldığını,Emet Simav yolunun ihalesinin tamamlandığını,Emet KYK yurdunun ise önümüzdeki aylarda ihalesi yapılacağı müjdesini verdi.Emet’in  özellikle yaz aylarında kuraklık sebebiyle içme sularında arsenik görülmesi sebebiyle Emet göletine ayrı bir önem verildiğini beyanla;”Emet ilçemiz halkıyla beraber her zaman devletimizin yanında yer almış ve bor madeni gibi önemli madenleri ile ülkemize katkılar sağlamıştır. Bizlerde sayın Bakanımıza Emet halkının içme suyu ihtiyacının aciliyetini aktardık. Emette  dağımızda öyle bir suyumuz varki, arıtmadan dializ hastalarına bile verebiliriz dedik, Bu suyu Emet’e getirmek istediğimizi söyledik.Sağolsunlar jet hızıyla Emet göletimizin plan projeleri,istimkaları tamamlanarak bugün temel atma aşamasına geldik. Emetimize hayırlı olsun “dedi.

            Kavuncu yeni anayasa referandum sürecinede değinerek;” Erdoğan için değil,herdoğan çocuk için  EVET diyoruz. Bakınız Türkiyede ortalama hükümet ömrü 16 ay… Buradaki muhtarlarımıza bile sorsak,16 ay görev kabul etmezler. 16 ayda ne yapılabilir ki? İşte görüyorusunuz istikrarla,güçlü bir hükümetle bugün Kütahyamıza tesis üstüne tesis katıyoruz.16 Nisanda biz inanıyoruzki Emetli hemşehirlerimizde Evet oyları ile istikrara, büyüyen Türkiye’ye evet diyecekler “dedi.

           

         Türkiye genelinde olduğu gibi Emet ilçesinde de  önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Bakan Veysel Eroğlu " Bizler bu toprakların insanlarıyız.Sadece Kütahyada değil,Türkiyemizin her yerini baraj ve göletlerle donattık. Geçmişte birkaç baraj yapanla övünülüyordu. Bizler göreve geldiğimizden beri son 14 yılda 145 milyar tl’lik yatırım yaptık. 2012 yılında 1000 günde 1000 göleti ülkemize kazandırdık. Şimdi hedefimiz 2019 sonuna kadar bu sayıyı 1071’ yükseltmektir ki,Emet göletide bunlardan  biridir.Emet barajı ile Emet ilçe merkezi,Yenice,Umutlu,Yağcık,İğdeköy ve Kırgıl köylerine yıllık 2.25 milyon m3 içme suyu sağlanacak..Kütahyamıza son  14 yılda 12 milyar tl’lik yatırım gerçekleştirdik. Kütahya vekillerimiz bana  5.Kütahya Milletvekili diyorlar ama ben sizlerin hizmetkarınızım.Bugünde Kütahyamızda 134 milyon tl maliyetinde 5 tesisimizin açılışını 10 tesisimizin de temelini atıyoruz,hayırlı olsun “dedi.

            Programda pankartla köylerine gölet isteyen vatandaşlarada söz veren Eroğlu, referandum sürecinede değindi.Gençlere  güvendikleri için   milletvekili seçilme yaşının aşağı düşürüldüğüne dikkat çeken Eroğlu;” Bizler bakan olarak bu koltuklar kazık çakacak değiliz.Gençlerimize güveniyoruz. Yerlerimizi seve  seve gençlerimize bırakırız. Bu ülkede ömrü 3 ay sürmüş hükümetler gördük,ekonomik krizlerle batan bankalar gördük.Bankaların zararlarını vatandaşlar olarak hep beraber ödedik.Bizler inanıyoruzki Chpli,Mhp’ li kardeşlerimizde AK partili kardeşlerimizle beraber artık ülkenin önünde engel olan parlementer sistemin değişmesi için Evet diyecekler. Chp’nin üst kademesi binmişler bir pkk, daeş,fetö pyd kayığına hepsi Hayır diyor. Ama gençlerin açtığı slogan gibi “Burası Emet,kararımız Evet;Burası Türkiye kararımız Evet diyoruz “dedi.

. Emet göletini alan firma müteahhidi ile taahhütname imzalayan Eroğlu 2019 yılının geç olduğunu beyanla;” 3 Eylül Emetin kurtuluşu… 3Eylül 2018’te bu işi bitirip bize teslim edin” dedi. Teslim saatini ise halka soran Eroğlu  halktan gelen cevap üzerine 3 Eylül 2018 saat 00.43’te teslim için taahhüt aldı. Açılışa gelme sözüde veren Eroğlu, zamanında müteaahdin işi bitirememesi halinde Emet ilçesine bir okul yapma sözüde aldı. Bakan Eroğlu konuşmasının ardından Vali, Milletvekilleri, belediye  ve parti başkanları ile birlikte temel atma butonlarına bastı

Daha sonra orman köylülerine sertifika dağıtım törenlerine geçildi. Bakan Eroğlu ile birlikte protokol orman köylülerine sertifikalarını dağıttı.

            Bakan Eroğlu’nun ziyaretinde belediye başkanı Mustafa Koca tarafından çini sürahi, Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı tarafından  Emetli ressam Ünal Öztaş’ın yaptığı Cevizdere zaferi ilk kurşun tablosu ,Emetspor başkan ve yönetimi tarafından Emetspor atkısı hediye edildi.Programı sona eren bakan Eroğlu Tavşanlıya gitmek için Emet ilçesinden ayrıldı.

Emet barajı ile 1.700.000 m3 su biriktirilecek ve 1030 dekar tarım arazisi sulanacak. Ayrıca barajın günlük kapasitesi 15.000M3 içme suyu arıtma tesisi ve 13 km Emet’e nakli iller bankası tarafından yapılacak.

Bakan Eroğlu’nun Emet programına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir,Kütahya Milletvekilleri Prof. Dr. Vural Kavuncu, Şükrü Nazlı,İshak Gazel,Ahmet Tan,Ak parti İl başkanı Ali Çetinbaş,Kütahya belediye başkanı Kamil Saraçoğlu’da eşlik etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN