BAŞKAN KOCA' ALT VE ÜST YAPISI İLE GELECEĞİN GAZİEMETİNİ İNŞA EDİYORUZ '

Emet belediye başkanı Mustafa Koca termal yatırımlara yönelik çalışmalara ağırlık verileceği dair kamuoyunda tartışılan konular üzerine bir açıklama yaptı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

        Emet belediye başkanı Mustafa Koca son dönemlerde termal yatırımlara yönelik çalışmalara ağırlık verileceği konularına dair kamuoyunda tartışılan konular üzerine bir açıklama yaparak;” Emet’in  50 ila 100 yılını düşündüğümüzden  planlı ve programlı bir çalışma içersindeyiz. Bu çalışmalarımız tamamlandığında önümüzdeki yüzyılda görev alacak tüm belediye başkanlarımızıda  termal yol haritasına da kavuşturmuş olacağız. “dedi.

            Başkan Koca termal konusunda yatırımlardan önce bilimsel verilerle mevcut potansiyellerini görmek istediklerini belirterek;” Bizler termal zengini Emet diyoruz.Ama nerede ne kadar rezervimiz var bilmiyoruz.” Bu konuda daha öncede ifade ettiğimiz gibi yer altı termal haritasını çıkarma çalışmalarında sona gelindi. Belirlenen kaynaklarda 2. gaz ölçümleride yapıldı. Kısa sürede ilçemizin yer altı kaynaklarına ait veriler rapor halinde  bizlere ulaşacak. Bizlerde ama belediyemiz,ama şahıs veya kamu arazilerinde ne tür termal kaynağımız var bileceğiz. “dedi.

            Emet Osmanlı hamamı mevkine yapılacak termal yüzme havuzları projelerinden vazgeçilmediğini belirten Başkan Koca;”Bilakis bu projemiz  geliştirme adına  ertelenmiştir. Bu alanda yüzme havuzlarımıza entegre apart oteller yapımı için belediye olarak ciddi istimlaklar yaptık. Bu alanda da yapacağımız termal tesislerimizi ama belediyemizce, ama yap işlet devret  benzeri   yöntemlerle kısa sürede ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz. Ünal Öztaş başkanımızla başlayan termal maceramız, daha sonra görev alan İsmail Fidancı, Mehmet Taşkıran ve Cemal Öztürk başkanlarımız ile belirli bir seviyeye gelmiştir. İnşallah bizlerde bunun üzerine koyarak termal zenginliğimizi,apart ve yeni otel projeleri ile taçlandırmayı hedefliyoruz “dedi.

            Başkan Koca, basında yer alan alt yapı çalışmalarına istinaden de;” Emet’in 5 milyon tl’lik katı atık arıtma tesisi projesi,sağlıklı içme suyu sağlayacak olan Emet göleti , tüm ilçe kanalizasyonu,su şebekesi ve yağmur kanallarının değişeceği alt yapı projeleri hükümetimizin destekleri ile devam etmektedir. Bunlar yapılırken de mutlaka ptt,doğalgaz, elektrik hatlarının alt yapılarının yapılması için gerekli yazışmalarımız belediyemizce yapılacaktır.İlçemiz siyasi yetkililerincede gerekli takiplerinin yapılacağından da kimsenin şüphesi olmasın .Emet’in alt yapısınıda üstündeki termal yatırımlarını da yeniden inşa ederek gelecek nesillere aktarma çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.“dedi.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN