BAŞKAN KOCA'GEDİZ YOLU YAPILARAK SÜLFİRİK ASİT FB. İLE BİR AÇILMALI'

İl koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Emet belediye başkanı Mustafa Koca Sülfirikasit fabrikası için Gediz yolunun yapılması gerektiğini belirtti

PAYLAŞ

İl koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Emet belediye başkanı Mustafa Koca Eti Maden işletmeleri genel müdürlüğünce Emet ilçesine yapılacak olan  Sülfirikasit fabrikası için İzmir’den çeşitli kimyasalların karayolları ile geleceğini hatırlatarak Gediz yolunun biran önce yapılması gerektiğini belirtti.

Başkan Koca;” Bazı tehlikeleri öncende öngörmek gerekir. Emet ilçesine Etimaden işletmelerimizce yapılacak olan Sülfirikasit fb. İhale aşamasındadır. Projeleri ve ödeneği hazır olan fabrikanın yapımı ihale aşamasındadır. Emet’te açılacak olan sülfirik asit  fabrikasına İzmirden 125 bin ton kükürt ve 25 bin ton çeşitli kimyasallar karayolu ile gelecek. Yalnız mecut Gediz-Hisarcık-Emet yolunun bunu taşıması mümkün değildir. Ayrıca  şuan karayolu ile Domaniç üzerindne ilçeye gelen asit tankerleri ile ilgili yaşanan sıkıntılar bu defa Gediz yolunda yaşanacaktır Gediz-Hisarcık arasında birçok yerleşim merkezi olduğu da düşünülürse Gediz-Hisarcık-Emet karayolu biran önce ihale edilerek fabrikanın tamamlanması ile birlikte hizmete geçmesinin sağlanması gerekmektedir” dedi.

Vali Nayir’da konunun önemli olduğunu belirterek ilgili yerlere  gerekli girişim ve takiplerin yapılmasının sağlanacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN