BAŞKAN KOCA'TERMAL HUKUK MÜCADELESİ 2.5 YILDIR SÜRMEKTEDİR

Emet belediye başkanı Mustafa Koca otellerin feshi ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyada gündeme gelen konu üzerine bir basınaçıklaması yapt

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediye başkanı Mustafa Koca geçen sayımızda otellerin feshi ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyada gündeme gelen konu üzerine bir basın açıklaması yaptı.

            Otel konusunda hukuki sürecin devam ettiğini belirten başkan Koca’nın açıklaması şöyle;

           

            “Emet beleyemizce 01.01.2008 tarihinde Uygar tour ile imzalanan   ve 08.01.2008 tarihinde uygar turizmce Uygar Emet termal otel turizm sağlık tesisleri inş.tic.aş’ye kiralanan termal tesislerimizle ilgili yaşanan süreç tüm kamuoyunun malumudur.

            Belediyemizce uzun süren hukuki girişimlerin ardından gelinen noktada sözleşmenin feshi yoluna gidilirken kamuoyunu bazı konularda bilgilendirme gereği hasıl olmuştur. Şöyleki;

            Emet belediyesi olarak sözleşmeden doğan ve belediyemizce oluşturulan komisyonca tespit edilen eksiklikler 10.11.2015 tarihinde yazı ile yüklenici firmamıza iletilmiştir. Bu eksikliklerin giderilmesi yazılı olarak ifade edilmiştir.

            06.05.2016 tarihinde ise 2. defa komisyonumuz otel bölgesinde gerekli incelemelerini yaparak raporlarını tutmuştur.Buna istinaden 26.05.2016 tarihinde yazılı eksikliklerin 15 gün içerisinde giderilmesi noter kanalıyla yüklenici firmaya bildirilmiştir.

            Ancak noter ihtarlarına rağmen eksiklikler giderilmeyince 17.10.2016 tarihinde otel yetkililerine bilgide verilerek  gerekli tespit,demirbaş  ve malzeme sayımı için komisyonumuz tekrar otellere gitmiş, ancak sözleşme hükümlerinin uygulanmasına izin verilmeyerek komisyonumuzun  görevini yapması engellenmiştir. Buna istinaden bu durum tutanak altına alınarak yine noter kanalıyla 18 Ekim 2016 tarihinde ihtar çekilerek;30 gün içerisinde  aykırılıkların giderilmesi ,sözleşme hükümlerine göre belediyemizin sayım yapmasına izin verilmesi  aksi halde  kira akdinin  müvekkil tarafından fesih edileceği bildirilmiştir.

            Yüklenici firmaca 24 Kasım 2016 tarihinde belediyemize yazdıkları yazıda eksikliklerin giderilmesine yönelik hiçbir açıklama olmadığı gibi;şirketlerinin  hiçbir hukuki şikayete muhatap olmadığı belirtilmiştir.         

            Yine yüklenici firma tarafından gerekli işlemler yapılmadığı için 09.12.2016 tarihinde Emet sulh hukuk mahkemesi hakimliğine  şartname ve sözleşme hükümlerine göre gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığının tespiti için dava açtık.

            Mahkememiz bir tane öğretim görevlisi,bir tane mimar bir tane mühendisi bilirkişi tayin ederek 23.12.2016 tarihinde mahkeme heyeti ile birlikte tesislerimizde tespit yapılmıştır. Tespit sonucunda  03.01.2016 tarihinde şartname ve sözleşmeden doğan eksikliklerin firma tarafından yerine getirilmediğinin raporları detaylı bir şekilde  mahkemeye sunulmuştur.

            Yaşanan bu süreç ve mahkeme kararı sonrası  belediyemiz hukuk bürosunca  12.01.2017 tarihinde  Uygar tour Turizm ve seyehat şirketi, Uygar Emet termal sağlık tesisleri inş.turzm. tic.aş.’ye  kiralama sözleşmesindeki koşulları yerine getirmediklerinin  Emet sulh hukuk mahkemesince tespiti ile ortaya çıktığı, Bunun dışında yine şartname ve sözleşmede müvekkil belediyemizin izni olmadan üçüncü kişilere veremeyecekleri açıkken  kiraya verdikleri, satış ve devre tatil yoluyla devretme sözü vererek bedel alındığı  gerekçeleri ile sözleşmenin fesh edildiği belirtilerek tahliye etmesi ihtar edilmiştir.

Mahkeme kararlarından ve hukuk büromuzun 12.01.2017 tarihindeki fesh ve tahliye yazısından sonra yüklenici firmaca 24.01.2017 tarihinde belediyemize bir yazı gönderilerek, eksikliklerin giderileceği bildirilmiştir.

            Hukuki süreç devam ettiğinden ve sözleşme belediyemizce fesh edildiğinden firmanın içerde  bulunan teminatı 26.01.2017 tarihinde belediyemize irat kaydedilmiş, 2886 sayılı yasanın 75. maddesi gereği tahliyenin gerçekleşmesi için Emet kaymakamlığına yazı ile müracat edilmiştir. İdari ve hukuksal süreç halen devam etmektedir.      

         “Tesislerimiz hepimizin gözbebeği.Emet demek termal demek.Ama kanuni yaptırımlar ve yüklenicilerin ekmek kazandıkları Emet ilçesine yapmakla mükellef oldukları konular var. Emet halkımızın hakkının yenilmesine asla müsaade etmeyiz. Üstelik mağdur edildiğini beyan eden birçok vatandaşımızın mahkemelik olması hem halk mağduriyetine hemde ilçemizin turizm de adının kötü reklam edilmesine sebep olmaktadır. 2,5 yıl önce başlatılan ve adım adım hukuk çerçevesinde yürütülen çalışmalar ile Kanun gereği belediyemizin, Emet halkımızın ve otelde çalışan işçilerimizinde hakkını aramaya devam edeceğiz. 
 Yüklenici firmanın apart ve otel yapım talebini ilettiğimizde firmayı savunduğumuzu iddia ederek buna şiddetle karşı çıkanlar bugün firmayı savunur konuma gelmişlerdir.Biz sadece Emet belediyesinin ve Emet halkının hakkının savunucusu ve takipçisiyiz.Termal tesisler Emet belediyesinin dolayısı ile Emet halkımızındır. Hiç kimse merak etmesinki belediye olarak hem halkımızın hakları korunmaya devam edecek,hemde yeni yatırımlarla turizmde büyüme hedeflerimiz kısa sürede hayata geçirilecektir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN