BAŞKAN YAĞCIKLI'YENİDEN DİRİLİŞ İÇİN EVET'

Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı referandumda neden EVET dediğini Gaziemet gazetesi ve Kütahyanet için yazdı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

KALICI SİYASİ İSTİKRAR VE ÜLKEMİZİN YENİDEN DİRİLİŞİ İÇİN  “EVET”

 

“EVET” Yeniden Diriliş diyorum. Çünkü; güçlü ve kalıcı bir iktidarla ülkemizin yatırımlarda, ekonomide, sağlıkta, sanayide, savunmada, teknolojide çağ atladığına şahit oluyoruz… Bu nedenle; ülkemizin yeniden dirilişine tanıklık etmek için “EVET”

Anayasa, devletin temel yapısını, temel niteliklerini, idare şeklini, organlarını, bu organların birbiriyle olan ilişkilerini ve kişilerin hak ve hürriyetlerini gösteren temel kanundur. Görüldüğü gibi, anayasa da bir kanundur. Ancak, hiyerarşik olarak daima diğer kanunların üzerinde yer alır. Buna "Anayasanın üstünlüğü ilkesi" adı verilir. Anayasamızın güçlü olması ülkemizin de güçlü olması anlamına gelmektedir. Bu yüzden darbe anayasası ile yönetilmemek için “EVET”

Koalisyon hükümetlerinin son bulması için “EVET”  Ülkemizin istikrarlı hükümet ve güçlü bir iktidar ile ne kadar geliştiği ortadadır. Bu gelişmişlik gençlerimizin de parlak bir geleceğe sahip olmasına imkân vermektedir. Koalisyon zamanlarını hepimiz hatırlıyoruz. Güçlü bir iktidar olmadığı için, bu ülkede anayasa kitapçığı fırlatıldığında ekonomik krizler yaşandığını ve birçok ocağa ateşler düştüğüne hepimiz şahit olduk. Fakat güçlü bir iktidar olduğunda da darbe girişimleri olmasına rağmen hala dimdik ve diri bir Türkiye’ye de şahit olmaktayız. Yapılmak istenen anayasa değişikliği ile bu güçsüz koalisyonların önüne geçilecek ve güçlü bir iktidarla daha çok gelişen bir Türkiye’yi izleyeceğiz. Yapılan her seçimde ( 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi) koalisyon hükümeti acaba kurulabilecek mi kurulamayacak mı endişesi yaşamamak için,  huzurlu ve güvenli bir Türkiye için “EVET” 

Mevcut sistemde 93 yılda 65 hükümet kurulmuştur. Bu da 1,4 yılda bir hükümet kurulması anlamına gelmektedir. Böyle bir istatistikte ülkemizin nasıl gelişmesi beklenebilir ki…. Yapılacak olan değişiklikle seçim tarihleri belli olacak ve 5 yılda bir seçimler yapılacaktır. Bu da 5 yıllık kesintisiz bir siyasi iktidar demektir.

            “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” diyebilmek ve yeniden 28 Şubatlar 15 Temmuzlar yaşamamak için “EVET”.. Gelişmeye yönelik olarak çalışmalara başladığımızda, dış güçler tarafından yönlendirilen bir üst düzey komutanın, ekranlarda askerlerin yönetime el koyduğuna ilişkin açıklamalarını duymamak için ve Sıkıyönetim ilan ettiklerine şahit olmamak için “EVET” …

            Güçlü yasama ve Güçlü İcraat için “EVET”… Bu değişiklik ile devletin gerçek sahibi halkımız olacak. Halkımız hem meclisi hem de Cumhurbaşkanını kendi seçecek. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkmış olacak ve yürütmenin başına halkımızın oyları ile seçilen Cumhurbaşkanı geçecek.  Böylece ülkemizi halkımızın seçmiş olduğu Cumhurbaşkanı yönetecek. Böylece devletimizin idaresini milletimizin iradesi ile seçilen kişi üstlenmiş olacak. Diktatörlük iddialarına ilişkin olarak da halk tarafından seçilen ve seçimle gelen bir diktatör mü olurmuş diye cevap vermek istiyorum.

            Daha çok temsil yetkisi için “EVET” ..Milletvekili sayısı bu değişiklik ile 550’den 600’e çıkarılacak. Böylece halkımızın seçmiş olduğu ve kendisini mecliste temsil eden milletvekili sayısı çoğalacak.

            Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza güvendiğimizi ispatlamak için “EVET”.. Yapılacak olan değişiklik ile milletvekili seçilme yaşı 25 ten 18 e düşürülecek. Gençlerimize, evlatlarımıza 18 yaşında kendini temsil edecek vekilleri seçme yetkisi veriyorsak, kendilerine de temsil etme hakkı verilmesiyle onlara güvendiğimizi ve geleceğimizin teminatı olduklarını göstermemiz gerekmektedir.

            Bağımsız ve Tarafsız bir yargı için “EVET”…Yapılacak olan değişiklikle mevcut Anayasamızda yer alan bağımsız yargı ibaresine “tarafsız” eklenerek yargının tam bağımsız ve TARAFSIZ olması sağlanacaktır.

                Yapılacak olan değişiklikle Cumhurbaşkanı’na denetim ve cezai sorumluluk geliyor. Şu anki anayasaya göre Cumhurbaşkanı meclisin dörtte üç oyuyla yalnızca vatana ihanetten yargılanıyor. Şimdi ise herhangi bir suç işlediği iddiasıyla soruşturma açılabilecek.Soruşturma açılabilme imkânı olan bir Cumhurbaşkanı’nın diktatör olarak adlandırılması ne kadar doğru olabilir?        

Yani anlayacağımız odur ki; koalisyon hükümetlerinin İMF’ye borç için yalvardığı günlerden, siyasi-güçlü iktidarın olduğu ve kendi yerli silahlarımızı, tanklarımızı, uçaklarımızı, hava alanlarımızı, köprülerimizi, tünellerimizi, duble yollarımızı, hızlı trenlerimizi yaparak ve sağlık sektöründe bir devrim yaşayarak tüm dünyaya kafa tuttuğumuz bu günlere geldik.

Yapılmak istenen bu değişiklik referandumda halkımızın iradesi ile “EVET” denilerek kabul edilirse, artık anayasa kitapçığı atıldığı, darbe yapıldığı için ekonomik krizlerİ,  ülkemizin güçlenmesi ve gelişmesi için çalışan başbakanların idam edildiği veya liderlerin öldürüldüğü günleri de yeniden yaşamak zorunda kalmayacağız.

Bu yüzden ülkemizin yeniden dirilişine tanıklık etmek ve dünyada söz sahibi olmak için “EVET” diyorum.

 

Ülkemizin gelişmesi ve güçlenmesine tanıklık edecek tüm hemşerilerime selam ve saygılarımla.

 

AK PARTİ EMET İLÇE BAŞKANI

AV.MEHMET YAĞCIKLI

 

           

ÖZEL HABER ERCAN KOLKU/YUNUS DAŞDEMİR

CUMA SAYIMIZDA,  AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLLERİ PROF.DR. VURAL KAVUNCU VE İSHAK GAZEL, CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ FATMA HÜRRİYET KAPLAN VE CHP EMET İLÇE BAŞKANI DENİZ ALTINSOY SİZLER İÇİN YAZACAK…

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN