BÖLGEMİZDE TARIM VE HAYVANCILIK ÖLÜYOR'

Emet ilçesi Ziraat odası başkanı Sami Yüksel ilçede bulunan bor ve borikasit madenleri nedeniyle tarımın feda edildiğini ifade etti.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçesi Ziraat odası başkanı Sami Yüksel  ilçede bulunan  bor ve borikasit madenleri nedeniyle tarımın feda edildiğini ifade etti.

Başkan Yüksel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;”Emet  ilçemizde ve köylerinde tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan ;ülke ekonomisine katkıda bulunarak katma değer kazandıran yaklaşık çevre ilçeler ve köyleriyle 35-40 bin kişilik nüfusa sahibiz. Madenlerimizin  coğrafyamız tarım sektörüne ne denli zararının olduğunu biz çok iyi biliyoruz.Bilimsel veriler,ziraat mühendisleri ,veteriner hekim ve teknikerler ,teknisyenler ve zirai istatistikler de gösteriyor ki çeşitli nedenler ile çiftçimiz kan kaybediyor.

Emet ziraat odası olarak tarım ve hayvancılığı ayakta tutmak zorundayız.Bunun içinde negatif gelişmelere somut çözümler bulmak zorundayız.

EMET BOR İŞLETMESİ 1957 Yılından bu yana bölgemizde üretim yapmaktadır;fakat yıllardır ilçemizde arsenik maddesi ve fabrikanın çıkarmış olduğu duman; akabininde atık barajların ve açık yıkama havuzlarının havaya bıraktığı zehirli maddeler maalesef buğday,arpa gibi hububat ;yonca ,korunga,mısır v.s. gibi yem bitkilerini ;meyve ağaçları(elma,armut,ayva v.s.) ile bağlara ve sebzelere büyük etkisi olduğu ve ekonomik açıdan zararı verim düşüklüğüne neden olduğunu bilmekteyiz.

Emet ziraat odası olarak artık biz bu çileye yeter demek zorundayız.Biz buradan yetkililere sesleniyoruz tedbirimizi alalım. Geçtiğimiz günlerde asit tankerinden yola sızan asit nedeni ile ilçemiz adına çok üzücü ve utanç verici bir olayla karşı karşıya kaldık. Pantolonları ve ayakkabıları dahi parçalayan bu zehrin tarım alanlarına asit yağmuru olarak inerek doğayı yıkaması ve yer altı suları ile sızıntı yaparak çevreye,sulama içme ve kanalizasyon sularına vereceği zararı varın siz tahmin ediniz.

Bütün yetkililere bu sorunun çözümü noktasında duyarlı olmalarını rica ediyorum.ileride bundan doğacak zararın geri dönüşünün olmayacağının bilinmesini isterim.”dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN