'BU UYGULAMA İLE DOKTOR AÇIĞIMIZ KAPANIR'

Ak parti Emet ilçe bakanı Av.Mehmet Yağcıklı yeni uygulama ile doktor açıklarının kapanacağına inandıklarını belirtti.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Ak parti Emet ilçe bakanı Av.Mehmet Yağcıklı Emet uzman doktor kadrosunun 5’ten 7’ye yükseltildiğini belirterek;”      Sağlıkta ilçemiz sorunlarını çözmek için yoğun çalışma programımız devam ediyor” dedi.

Yağcıklı’nın konu ile ilgili basın açıklaması şöyle;
“Ilçe teşkilatımız ve vekillerimiz ile ilçemizdeki doktor eksiğini tamamlamak için tüm gayretleri gösterdiğimizi siz değerli hemşehrilerimizle her zaman paylaştık. Son yapılan referandumda ilçemiz yüzde 73.60 lık EVET oyu ile desteğini sonuna kadar göstermiştir. Referandum sonrası, Emet'te inşaatı devam eden yeni hastanemizin de meyvelerini almaya başladık inşallah. Emet Devlet Hastanemizin uzman doktor kadrosu 5 ten 7 ye yükseltilmiştir. Kadro sayısının yükseltilmesi yanında Kütahya çevrelerinde tek olarak ilçemizde "Sözleşmeli Uzman Doktor" statüsü de getirilmiştir. Yani ilçemizde çalışmak isteyen uzman doktorlarımız sözleşme imzalayarak başka yerlerdeki hastanelerden farklı olarak, Emet Devlet Hastanemiz'de normalden yaklaşık 2000-2500 TL daha fazla ücretle hizmet edecektir. Bu da ilçemize uzman doktorların daha rahat gelebilmesini ve geldiklerinde de kalmasını sağlayacak, ilçemizi daha cazip hale getirecek olan özel bir statüdür. 
23.04.2017 tarihinde yayınlanan ilan gereği özel statü verilerek çalışmak isteyen doktorlarımızın en kısa sürede geleceğini ve sonuç olarak uzman doktor açığımızın kapanacağını ümit ediyoruz. Şu an Emet Devlet Hastanemizde 28 nisandaki mecburi kura ataması sonucu gelecek olan Çocuk Hastalıkları uzmanı dışında sadece Kadın Doğum Uzmanı eksiğimiz bulunmakta olup, bu eksiklik de özel statü getirilen hastanemizde sözleşme imzalayan doktorla tamamlanacağını düşünüyoruz. İlçemiz Devlet Hastanemizin bu özel statüye sokulmasında emeği geçen başta kıymetli vekillerimiz olmak üzere tüm teşkilat kademelerindeki değerli yönetim kurulu üyelerime teşekkürlerimi sunarak bu özel statünün tüm hemşehrilerime ve Emet'imize hayırlı olmasını dilerim."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN