ÇETİNBAŞ KONGRELER İPTAL EDİLMİYOR

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin konuğu oldu. Kütahya basınıyla sohbet eden Çetinbaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin konuğu oldu. Kütahya basınıyla sohbet eden Çetinbaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin Germiyan Sokağında bulunan konağında Kütahyalı gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, kongre süreci hakkında bilgiler verdi. Ziyarette Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Çetinbaş, Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirtti.
‘HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR’
Sosyal medyada yer alan bazı haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, ‘AK Parti’de kongreler iptal mi ediliyor?’ sorularına açıklık getirdi. Kongrelerin AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Kararları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirten Çetinbaş, “Sosyal medyada yer alan kongrelerin iptal edildiğine dair haberler geçekleri yansıtmıyor. Organizasyonun başı Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir. Bazı iller çalışmalarını tamamlanırken, bazı iller henüz başlamadı ve ya kongre süreçleri devam ediyor. Biz Temmuz ayında süreci başlattık ve Ağustos ayı içerisinde Aslanapa ve Dumlupınar kongrelerimizi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta ise Pazarlar ve Gediz kongrelerimizi tamamladık. Cuma günü ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katılımıyla hem Tavşanlı kongremizi yapacağız, hem de yapılan sanayi sitesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Cumartesi günü Çavdarhisar ve Altıntaş kongrelerimizi yapacağız. Bu ay itibariyle 7 kongremizi tamamlamış olacağız. Pazar günü Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığı için kongreler yapılmayacak. Çünkü kongrelerimize milletvekillerimiz ve bakanlarımız hiç biri katılamayacağından dolayı, Türkiye’nin hiçbir yerinde kongre yapılmayacak. İptal edilen budur” dedi.
‘22 EKİM’DE İLÇE KONGRELERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ’
5-6 Ekim tarihlerinde Afyon NG Otel’de AK Parti İstişare Toplantısını gerçekleştireceklerini söyleyen Çetinbaş, Aralık ve ya Ocak ayı içerisinde il kongresini yapacaklarını ifade ederek, “Oradaki çalışmalarımızdan dolayı bu tarihlerde de kongremiz yok. Sonraki haflarda ise 2’şer 2’şer kongrelerimize devam edeceğiz. 15 Ekim’de Merkez İlçe kongremiz ve son olarakta, 22 Ekim tarihinde 13 ilçemizdeki kongrelerimizi tamamlayacağız. Genel Merkezi’mizin bizlere verdiği takvime göre, Kasım ayının ortalarına doğru tüm Türkiye’de ilçe kongrelerinin tamamlanması gerekiyor. Aralık, Ocak ve Şubat ayları ise bizim partimizin il kongreleri ayı olacak. Bizim siyasi partimizin bir tarzı ve üslubu var. Özellikle büyükşehirlerde, kendi takvimlerine göre Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız il kongrelerine katılır. Eğer katılamazlarsa, bakanlarımız ve genel başkan yardımcılarımız bu kongrelere iştirak eder. Kongrelerimizin tarihini değiştiren en büyük unsur budur. Tahminime göre Aralık ve ya Ocak ayı içerisinde il kongremizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
‘BAŞIMI ÖNE EĞECEK HİÇ BİR ŞEY YOK’
25 Ocak 2015 tarihinde Genel Merkezimizin teveccühü ile İl başkanı olarak seçildiğini hatırlatan Ali Çetinbaş, “Geriye dönüp baktığımda, yüzümü kara edecek, başımı öne eğecek hiç bir şey yoktur. AK Parti Genel Merkezi’nin bize verdiği görevden dolayı benim sayın başkanlarıma mahcup olduğum bir durumda yoktur. Herkes mesleği neyse kendi görevini iyi yaptığını düşünür. Bu insanların fıtratında var. Elimden gelen bütün gayretimle, almış olduğum görevi sorumluluğumu bilerek ortaya koymaya çalıştım. Bunu yaparken kendi şahsi ikbalimizi düşünmekten Allah bizi korusun. Bundan sonraki dönemde de tavrım ise, ailem ve çocuklarım, Kütahya ve AK Parti siyaseti adına olumlu ve hayırlı bir netice sağlayacaksa beri gelsin. Değilse hem bizler hem de bundan zarar görecek olanlar muhafaza edilmiş olur. Dolayısıyla il başkanlığı ile ilgili bir atraksiyonumuz yok. İnşallah en doğrusu olur ve bu şekilde neticelenir” ifadelerini kullandı. 
‘EN İYİ HİZMETİ KİM VEREBİLİR DERDİNDEYİZ’
Siyasi partilerin çok önemli bir görev ifa ettiğine dikkat çeken Çetinbaş, “Siyasi partiler toplumu dengede tutan denge çubuklarıdır. Yani bu olmazsa, dengede tutulamaz. Toplumda bu dengeyi sağlayacak unsur siyasettir. Sivil Toplum Kuruluşlarının ve şehrin dengesinin kurulabilmesi için birilerinin beğeniyor ve destekliyor olması bizler için çok önemli. Bu tarz çalışmalar bizim kendimize duyduğumuz güveni artırır. Biz böyle bir siyaset anlayışı belirliyoruz. İlçe başkanlıklarımızı şekillendirirken sadece bunları hesap ettik. Nasıl daha iyiye taşıyabiliriz bunu benimsedik. Bizler ileriki dönemlerde bizi kim desteklerse onları belirleyelim diye bir hataya düşmedik. Bizler bu ülkeye kim daha iyi hizmet verebilir diye hesabımızı ettik” dedi.
‘STK’LARA DESTEK OLMAK BİZİM SORUMLULUĞUMUZ’
Sivil Toplum Kuruluşlarının toplumun ve sosyal hayatın gelişimi adına çok önemli bir görev yaptıklarını belirten Çetinbaş, “STK’ların yaptıkları görevin önemini biliyorum ve buna göre siyaset yapıyorum. Çünkü STK’larda görev almış kardeşlerimiz için en önemli söyleyeceğimiz şey onların bir sorumluluk bilincine sahip olduğudur. Yani o kişiler televizyonun karşısına geçip, ayağını uzatıp bunlarla kim uğraşacak dememiş ve birçok dernekte görev alarak topluma karşı sorumluluğunu ortaya koyuyor. Tek gayemiz sivil toplumun daha güçlü olması adına yapacakları faaliyetlerde yanlarında durmak ve onlara destek olmak bizim sorumluluğumuzdur” diye konuştu.
KÜTAHYA ADINA GÜZEL BİR ÇALIŞMA 
Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin öncülüğünde düzenlenen Arap Gazetecilerin Kütahya ziyaretini yakından takip ettiğini ve Kütahya’nın tanıtımı için büyük bir adım atıldığını belirten Çetinbaş, “Sivil Toplum Kuruluşları olarak Kütahya’nın tanıtımı noktasında çok önemli bir görev üstlendiniz. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Hem Kütahya’nın tanıtımı hem de Türkiye’ye verdiği katkı anlamında çok güzel. Basın her anlamda büyük bir güç. Sizlerde cemiyet olarak Kütahya için olumlu yönde çalışmalar yürütüyorsunuz. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti özellikle son bir yıldır etkin ve güzel çalışmalar yapıyor. Bunun içinde ayrıca tebrik ediyorum” dedi. 
“ETKİNLİKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ise bu güzel sohbet için teşekkür ederek “Hepimizin ortak amacı Kütahya ve bizler bu noktada üğstümüze düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Birlik beraberliği sağladık ve artık yol almaya başladığımızı düşünüyorum. Cemiyet binamıza kavuşmamızdan sonra birlik beraber içinde çalışmaya başladık. Son olarak arap gazetecileri ağırladık ve Kütahya’nın tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Arap ülkelerinde bu haberlere yansıdı ve güzel bir tanıtım gerçekleştirilmiş oldu. Bizler bundan sonrada projelerimize devam edeceğiz. Bugün burada sizleri ağırladık. İlerleyen haftalarda farklı konuklarla Kütahya’yı yapılacak çalışmaları ve sorunları konuşmaya devam edeceğiz. Bizler bugüne kadar verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Bundan sonrada desteklerinizi bekliyoruz. Çalışmalarınızda da başarılar diliyoruz” dedi. 
Programa AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Kütahya Tanıtım ve Medya’dan sorumlu Başkan yardımcısı Hayri Öz, Seçim işlerinden sorumlu Başkan yardımcısı Yasemin Aşıkovalı Çakır ve İl Başkan yardımcısı Remzi Günay’da katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN