CHP'Lİ ALTINSOY 'YALANCI BAHARLAR İSTEMEDİĞİMİZ İÇİN HAYIR'

CHP EMET İLÇE BAŞKANI Deniz ALTINSOY Neden HAYIR dediklerini Gaziemet gazetesi ve Kütahyanet için yazdı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 

“YALANCI BAHARLAR İSTEMEDİĞİMİZ İÇİN HAYIR”

Getirilen sistem, düzeltilebilecek, iyileştirilecek bir sistem değil. ABD’deki gibi demokratik başkanlık sistemi değil. Adına utandıkları için başkanlık bile diyemedikleri, “cumhurbaşkanlığı” diyebildikleri bir sistem. Dünya, 20. yüzyılın seçilmiş diktatörinden çok çekti. 21. yüzyılda seçilmiş diktatörler döneminin kapanmasını beklerken tam da Türkiye’de başımıza geliyor. Üstelik, “suiistimalci” anayasa anlayışıyla geliyor. Çünkü anayasacılık hareketlerinin hepsinde iktidarlara sınırlama vardır. Bu getirdikleri iktidarı sınırsızlaştırma, toplumu sınırlama anayasası. Bu yüzden bu tip anayasacılığa suiistimalci anayasa, bu tip anayasaya da sahte anayasa deniyor. Ve Türkiye’yi bir dikta rejimine taşımayı amaçlıyor. O nedenle rejim değişikliği diyoruz. Egemenliğin halkta olması demek, temsil eden güçlerin hiçbir zaman bir kişinin elinde toplanmamasıdır. Millet adına güçler farklı kaynaklara dağıtılır ve birbirini denetlerse o zaman egemenliğin halkta kalması garanti olur. Ama bu teklifle egemenliğin millette kalmasının yolu kapatılıyor, güçlerin tamamı bir kişinin elinde toplanıyor. Bu gelinen nokta, Türkiye’nin 100 yıllık demokratikleşme hattından 180 derece geriye dönüştür, bir kırılma noktası. O nedenle bu bir “karşı devrim” anayasasıdır.

Bu teklife göre, cumhurbaşkanı hiçbir sınırlama olmadan tek başına Meclis’i feshedecek ama Meclis beşte 3’le yani 360 milletvekili bulursa, cumhurbaşkanını feshedecek. Hangi Meclis? Cumhurbaşkanı ile aynı gün seçilen Meclis. Klasik başkanlıkta sistem, yetkilerin gücün bir yerde toplanmasını engellemek üzerine kurulmuştur. Ama bu teklifte tam tersi, tüm sistem sigortaları ortadan kaldırılmış. Tam da Meclis denetleyemesin, aynı kişinin belirlediği Meclis olsun diye birlikte seçim yapıyoruz. Disiplinli partiler sistemi, yani güçlü genel başkan, güçlü parti yönetimi anlayışının olduğu Türkiye’de partili cumhurbaşkanlığı getiriliyor. Yani partili cumhurbaşkanının belirlediği bir yapı öngörülüyor. Mesela, Meclis her şeye rağmen 301 imzayı bulup, Meclis soruşturması istese cumhurbaşkanının soruşturma açılmadan Meclis’i fesih yetkisi var. Yani kendisini Yüce Divan’a sevk eden Meclis’i hemen feshetme yetkisi veriyorsunuz cumhurbaşkanına. Bu yetki Osmanlı padişahlarının en güçlü olduğu dönemlerde yok.

 Biz ileri demokrasi, çağdaş, modern bir ülke istiyoruz. 
- Çocuklarımıza padişah, Sultan bırakmak istemiyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet. 
Yaşasın Demokrasi. 
Yaşasın Mustafa Kemal ATATÜRK.

Yaşasın Parlamenter Sistem Diyoruz. 
- Yalancı Baharlar İstemiyoruz. 
- Çocuklarımıza, torunlarımıza laik demokratik bir ülke bırakmak istiyoruz.

Doğrular, iyiler, mücadele edenler mutlaka kazanacaklar. Biz doğruyuz. Biz iyiyiz. Biz mücadele ediyoruz. Öyle ise kazanan biz olacağız. Bunun İçin HAYIR diyoruz.

                                                                                              Deniz ALTINSOY

                                                                                              CHP Emet ilçe başkanı

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN