DOÇ.DR. DEMİRBAŞ' ERGENLİK DÖNEMİ DEĞŞİMLERİNE DİKKAT'

Emet'te düzenlenen 'Bağımlı Olma özgür ol' konulu sempozyumda konuşan Doç.Dr.Hatice Demirbaş ergenlik dönemi belirtileri ile bağımlılık yapan maddelerin yol açtığı fiziki değişimlerin aynı olabileceğine dikkat çekti.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesi,Adli bilimler derneği ,İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Ecdad derneği işbirliği ve Emet termal resort destekleriyle düzenlenen “Bağımlı Olma özgür ol” konulu sempozyumda  konuşan Doç.Dr. Hatice Demirbaş ergenlik döneminde çocuklar ile daha yakından ilgilenilmesi gerektiği hakkında aileleir uyardı.

Doç.Dr. Hatice Demirbaş’ta Çocuklarımızın bağımlılık yapan maddeleri kullanıp kullanmadığını nasıl anlarız konularında katılımcıları bilgilendirdi.Demirbaş, çocukların öncelikle merakla ve arkadaş çevresi gibi nedenlerle  bağımlılık yapan maddelere yönelmesine dikkat çekerek;”Özellikle ergenlik çağı merak çağıdır. Ergenlik belirtileri ile uyuşturucu bağımlılığının yol açtığı değişimler benzerlik göstermektedir. O sebele aileler her değişen davranışı ergenliğe bağlamamalı çocukları yakınen takip etmelidirler. Çocukları suçlamak yerine  değişimlerin sebeplerini aramalıyız. Normalden fazla para harcayan, ergenlikte olmasına rağmen üst baş kılık kıyafete önem vermeyen, evde yalnızlığı seçen çocuklar madde bağımlısı olabilir. Anneler böyle durumlarda yani şüphelendikleri durumlarda aman babası kızar diye saklama yöntemine değil,bilakis eşiyle işbirliği yaparak çocuktaki değişimleri  takip etmeleri gerekiyor.”dedi.

Konuşmanın tamammını aşağıdaki videomuzdna izleyebilirsiniz.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN