EMET AK PARTİ'ÇÖZÜMÜ SOSYAL MEDYADA DEĞİL SAHADA ARIYORUZ'

Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı son dönem taşeron işçi çıkışları ve CHP Emet ile teşkilatı basın açıklamasına cevap verdi.

PAYLAŞ

Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı bir basın açıklaması yaparak son dönem taşeron işçi çıkışları ve CHP Emet ile teşkilatı basın açıklamasına cevap verdi.
Yağcıklı, sosyal medyada klavye başında hak aramadıklarını,bizzat sahada çözüm için çalıştıklarını belirterek Emet CHP ilçe başkanlığına yüklendi.
Açıklam şöyle;
“Emet Etibor İşletmesi bünyesinde çalışan alt işveren firmalarının devam etmeme kararı aldığı işçiler ve çıkarılmak istenen işçiler ile ilgili olarak 04/01/2017 tarihinde, yani bugün, Chp İlçe Teşkilatı tarafından bir açıklama yapılmıştır. Bu açıklamada, “kendilerinin her zaman işçi yanında olduğunu, siyaset yapanlar yörelerinde yaşayan insanların her türlü sorununu çözmek, halkın ihtiyaçlarını karşılamak için var olduğunu” belirtmişlerdir. Bizler de bu fikirlerine katılıyoruz. Bunları belirtirken de açıklamalarında; Emet ve Hisarcık ilçelerindeki tüm siyasi partiler, STK temsilcileri ile birlikte bir ve beraber olup gerek alt işveren firmaları gerek Etibor İşletmesi gerekse Genel Müdürlük bünyesinde bu sorunun çözümü için ne tür eylem yapılacaksa yapmaya hazır olduklarına ilişkin çağrıda bulunmuşlardır. Bu çağrıyı yaparken de İlçe Teşkilatımızın sessiz kaldığını iddia etmiş ve teşkilatımızın işçi kardeşlerimizin yanında olmamakla suçlamıştır. Bu suçlamayla birlikte de; ilçe teşkilatının açıklamasında belirtmiş olduğu sorular hakkında merak içinde olduklarını da dile getirmişlerdir. Biz AK Parti Emet İlçe Teşkilatı olarak merak ettiklerimizi klavye başında yazıp cevap beklemeyiz. Biz teşkilat olarak bu işçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümünü sosyal paylaşım sitelerinde aramayız. Bizler teşkilat olarak sorunların çözümü için sahaya inmeyi tercih ederiz. 
Bu nedenle; işçi kardeşlerimiz ile “işe devam etmeme isteği” ve “işten çıkarılma değil!” “neden bu işçi kardeşlerimizin işe başlatılmadığını” öğrenmek ve çözüm üretmek için yaklaşık iki haftadır hem firma yetkilileriyle hem işçi kardeşlerimizle, hem sendika temsilcileriyle hem de Etibor İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeler yapmaktayız. Yani Chp İlçe Teşkilatının bahsetmiş olduğu bu işçi konusu bugün ortaya çıkan bir konu değil iki haftadır süre gelen bir konudur. Bizler de zaten iki haftadır bu konunun çözümleri için bir dizi görüşmeler yapmaktaydık. Chp Emet İlçe Teşkilatı, iki haftadır gündemde olan konuyu “işçi kardeşlerimize sahip çıkalım, biz onları koruyup kollamak istiyoruz” diyerekten konuyu daha henüz bugün gündemlerine alması bizce pek samimi değildir. Zaten sorunun büyük bir kısmı yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde çözülmüş kalan kısım için de görüşmelerimiz ve çabalarımız devam etmektedir. 
“İşçi kardeşlerimizi karda kışta açıkta bırakmak emeklerine saygısızlıktır” şeklinde açıklama yapan Chp İlçe Teşkilatı, neden alt işveren yetkilileriyle veya Etibor Emet İşletme Müdürlüğü’nden yetkililerle hiç görüşmedi acaba? İşçi kardeşlerimizle birebir neden görüşmemiştir? Merak etmek dışında nasıl bir çalışma yapmıştır ki ne eylem varsa yapalım demesinden de hiçbir çalışma yapmadıkları ve hiçbir yetkili ile görüşmedikleri ortadadır. Sorunun çözümüne klavye başında soru yazmakla veya açıklama yapmakla değil, yetkili kişilerle görüşerek ulaşılır. 
Biz AK Parti Emet İlçe Teşkilatı olarak; hiçbir kimsenin işsiz kalması taraftarı değiliz olmayız da. Her bir işçimizin sorunlarını da kendi sorunumuz gibi sahiplenir ona göre davranırız. 
İşçi kardeşlerimiz ile ilgili bu sorunda sessiz kalan kimdir. Takdir siz değerli hemşerilerimizindir.

Saygılarımla 

AK Parti Emet İlçe Başkanı”
Av. Mehmet YAĞCIKLI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN