EMET BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL DEDİ

Emet belediyesi,Adli bilimler derneği ,İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Ecdad derneği işbirliği ve Emet termal resort destekleriyle düzenlenen 'Bağımlı Olma özgür ol' konulu sempozyum Kütahya'nın Emet ilçesinde gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçesinde düzenlenen “Bağımlı olma özgür ol” isimli panelde konuşan Sivas Cumhuriyet üniversitesi akademisyen ve yazarlarından Sefer Darıcı tütün alkol gibi maddelerin pazarlanması yanında uyuşturcu kartellerinin interneti kullanarak satış yaptıklarını belirterek;” Bu kavramı ilk defa Emet ilçesinde kullanıyorum. Artık geldiğimiz nokta başlı başına  Narco marketing’tir “ dedi.

            Emet belediyesi,Adli bilimler derneği işbirliği  ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü,Ecdad derneği ve Emet termal resort destekleriyle düzenlenen  “Bağımlı Olma özgür ol” konulu sempozyum Kütahya’nın Emet ilçesinde gerçekleştirildi.

2 gün boyunca Anadolu lisemiz,İmam hatip lisemiz,Çpl,Sağlık meslek lisemizde  öğrencilerimizle bir araya gelen akademik kadromuz gençlerimizi bağımlılık yapan maddelere karşı bilinçlendirdiler.

            Emet ilçe Milli eğitim müdürlüğümüzce lise salonlarımızda  alanında uzman akademisyenlerimiz gençlerimizle  buluştu. Gençlerimize sohbet havasında konferans veren akademisyenlerimiz bağımlılık yapan maddelere karşı uyarırken,  sosyal medya,internet kullanımında da subliminal mesajlar içeren dizi,oyun vb. şeyler için uyardılar. Okullarımızdaki etkinlikler sonrası katılımcılarımıza okul yönetimlerimiz tarafından günün anısına hediyeler takdim edilirken okul öğrenci temsilcilerimizde akadmeisyenlerimize çiçek takdim ettiler.

            Pazartesi akşamı ise Emet termal resort Emeti hatun salonunda halkla buluşuldu.Sempozyuma Adli bilimciler derneği başkanı Prof.Dr.Hamit Hancı,Prof. D. Recep Akdur,Prof.Dr. Nurten Gökalp,Doç.Dr.Hatice Demirbaş, Yar.Doç.Dr Sertaç Ak,Akademisyen yazar Sefer Darıcı ve İstanbul Emniyet müdürlüğü Narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğü uzmanlarından Mehmet Özgür Zobar katıldı.

            Geceye Dumlupınar Üniversitesi Diş hekimliği fakültesi dekanı Prof. Dr. Yavuz Sinan Aydıntuğ,Emet kaymakam vekili Kadir Yurdagül, Emet belediye başkanı Mustafa Koca, Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan, Emniyet müdürü Gökhan Yıldırım,İlçe Milli eğitim müdürü Mustafa Cöre,İyi parti İlçe başkanı Eyüp Doğu,Dsp İlçe başkanı Mustafa Akın, AK parti ve Chp ilçe yönetimlerini temsilen yönetim kurulu üyeleri, bazı oda ve dernek başkanlarımız,öğretmenlerimiz ve halk katıldı. Dolu salonda sigara ve alkolden başlamak üzere her türlü bağımlılık yapan maddelerle mücadele, internetten bağımılık yapan maddelere karşı korunma, çocuklarımızda  madde kullanıp kullanılmadığına dair öğrenme yöntemleri ve benzeri konular çok yönlü ele alındı.

        Sempozyum öncesi katılımcıların Emet belediyesini ziyaretlerinde kendilerine fincan takımı takdim edilirken gece sonundada Emet kaymakamlığınca çini tabaklar takdim edildi. Emetliler dayanışma ve Kalkınma derneğincede gece sonunda katılımcı akademisyenlere bölgemizde üretilen yöresel organik bal takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN