EMET BELEDİYESİ HEYMANI UNUTMADI

Ramazan ayının 15. günü Emet merkezde bulunan 18 camide Emet belediyesince heyman paketi dağıtıldı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Ramazan ayının 15. günü  Emet merkezde bulunan 18 camide Emet belediyesince heyman paketi dağıtıldı.

            Emet ilçesinde yıllardır  çocukların ramazan ayında heyecanla bekledikleri bir gündür heyman… Her ramazanın 15. günü çocuklar ellerinde poşetlerle ev ev esnaf esnaf dolaşarak yöresel heyman manisi söyleyerek büyüklerden hediye toplarlar. Emet halkı heyman haftasında kapılarına gelecek çocuklar için hazırlıklarını yaparlar. Vatandaşlar güçlerine göre çocuklara çukolata, para, meyva vb . hediyeler verir.

            Emet belediyeside geçmişten bugüne yaşatılan bu adete destek olması amacı ile bugün camilerdeheyman  hediye çantası dağıttı. İçerisinde bayanlar için yazma, erkekler için tespih,çocuklar içinse Emet belediyesi amblemli kupa bardaklarının olduğu paketler teravi namazı çıkışı bayanlara dağıtıldı. Erkek cemaate ise meyva suyu ve kek ikramı yapıldı.

            Emetin  güzel bir ramazan adetlerinde olan heyman  gününde  bu güzel geleneğe destek vermek ve gelecek kuşaklara aktarmak adına belediye olarak katkıda bulunmak istediklerini belirten belediye başkanı Mustafa Koca;” Paylaşım, dostluk, birlik ve beraberlik duygularımızın tavan yaptığı bu kutsal günlerde yöresel heyman etkinliğimizide boş geçmedik. Ramazan ayında çocuklarımızın heyecanla beklediği bu günde bizlerde Emet belediyesi olarak  hem çocuklarımıza hemde ailelerine ufak bir hediye paketi hazırladık. İlçemiz merkezindeki 18 camimizde teravi namazı sonrası  bayan personellerimiz bayanlarımıza heyman paketlerimizi sundular.Erkek cemamatimizede meyva suyu ve kek ikramı yapıldı. Emet belediyesi heyman etkinlikleri olarak  bir ilki bu yıl gerçekleştirdik,bundan sonrada devam ettirmeyi planlıyoruz “dedi.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN