EMET BELEDİYESİNDE KADROLU İŞÇİLER SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Emet belediyesinde çalışan 37 kadrolu işçinin 2017-2018 yıllarını kapsayan sözleşmesi imzalandı.

PAYLAŞ

Hizmet iş sendikasına üye 37 işçi için bir süredir devam eden görüşmeler sonrası Belediye başkanı Mustafa Koca ve Hizmet-İş sendikası Ege bölge başkanı Ahmet Özen 2 yıllık sözleşmeyi imzaladılar.
Yapılan sözleşme ile kadrolu işçiler bu yıl 4+4 zam alırken, 2018 yılın dada memurlara verilen zam oranında maaşlarında artış alacaklar. Sosyal haklarda ise yer yer %35’i bulan artırımlar yapıldı.
Sözleşme imza töreninden sonra konuşan belediye başkanı Mustafa Koca göreve geldikleri günden itibaren işçilerin haklarının daima savunucusu olduklarını beyanla;”İşçilerimizin her yıl haklarının daha ileriye gitmesi için geçmişten bugüne kademe kademe ilerledik. Ayrıca işçilerimizin alın terleri kurumadan maaşlarını almalarına özellikle dikkat eden bir yerel yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. İşçilerimize bu yıl için ilk 6 ayda yüzde 4 2. altı ayda yine yüzde 4 zam verildi. 2. yıl ise memur artışlarına göre zam veirlecek. Biliyorsunuz bu yıl memurlara devletimiz ilk 6 ay yüzde 3 ,ikinci altı ay yüzde 4 zam verdi.Sosyal haklarda da artışların olduğu güzel bir anlaşma imzaladık,işçi kardeşlerimize hayırlı olsun”dedi.
Hizmet İş sendikası Ege şube başkanı Ahmet Özende;” Kütahya bölgesinde 33 belediye arasında maaş ve zamları her yıl ilerleme gösteren ender belediyelerimizden birisidir Emet belediyemiz.İlk yıllarda ücretler düşük olduğu için yüksek oranlarda zamlar alınarak, işçilerimizin maaşları hızlı bir artış gösterdi.Şimdide günün şartlarına göre işçimizi mağdur etmeyecek sözleşmeler imzalanarak haklarımız korunuyor.Belediye başkanımız Mustafa Koca döneminde tüm anlaşmalarımız Yüksek hakem kuruluna gönderme gereği olmadan karşılıklı işçilerimiz lehine hep anlaşma sağlanarak gerçekleşmiştir.İşçi haklarına duyarlılığı ve destekleri için işçilerimiz adına belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Emet belediyesinde halen 37 kadrolu 63 taşeron olmak üzere 100 işçi 28 memur görev yapıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN