EMET BELEDİYESİNDEN TİYATRO OYUNU İLE 'EVET' KAMPANYASI Videolu

Emet belediyesince organize edilen 15 Temmuz fetocu darbe kalkışması ve katliamına kadar uzanan yakın Türkiye tarihinin anlatıldığı belgesel tiyatro oyunu MATRUŞKA sahnelendi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 

 

Emet belediyesince organize edilen 15 Temmuz fetocu darbe kalkışması ve katliamına kadar uzanan yakın Türkiye tarihinin anlatıldığı belgesel tiyatro oyunu MATRUŞKA sahnelendi.

            Emet belediyesi çok amaçlı salonunda gerçekleşen oyunda Cem Kurtoğlu, Metin Yıldırım,Nurgül Açık,Çağdaş Çankaya  sinema,dizi,tiyatro oyuncuları sahne aldı.

            Abdülhamit döneminde Filistin görüşmesinden başlayan tezgahın yıllar içinde yassıada komedileri,Adnan Menderes’in asılması,27 Mayıs, 12 Mart,12 Eylül darbeleri,28 Şubat süreci, Refah partisinin yükselişi ,şiir  okuduğu gerekçesiyle  yolu kesilmek istenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşadıkları,Türkiyede Romanya benzeri oyun oynanması,gezi olayları ve haşhaşi kalkışması,fetocu 17 Aralık tezgahı ve 15 Temmuz süreci işlendi.

            İsmini rus yapımı iç içe geçmiş oyuncak bebekten alan Matruşka oyunu “Oyun içinde Oyun” sloganıyla ülkemiz üzerinde geçmişten bugüne oynanan oyunları komedi-dram formatında aktardı.

            Fetocu darbenin işlendiği “Kod adı koz” isimli sinema filminde Recep Tayyip Erdoğan’ı canlandıran, bir çok dizi ve filmde oynadığı kadar, geçmiş dönemlerde Show TV’de “Sıcağı sıcağına “isimli haber program sunucusu Cem Kurtoğlu oyun sonrası, bu oyunu Emet halkı ile buluşturduğu için belediye başkanı Mustafa Koca’ya teşekkür etti.

            Gecede tiyatro ekibine temsilen Cem Kurtoğlu’na günün anısına çini tabak takdim eden belediye başkanı Mustafa Koca bir konuşma yaptı.

            16 Nisanda yapılacak olan referandum için Emet belediyesi olarak bu oyunla “Güçlü bir Türkiye için Tabiî ki Evet” kampanyasını başlattıklarını belirten Emet belediye başkanı Mustafa Koca;” Geçmişten bugüne ülkemiz üzerine oynanan oyunlara bir son vermek, geleceğin güçlü Türkiye’sinin temellerini atmak için  referandumda Evet diyoruz.Bu ülke Adnan Menderesi,Özal’ı kurban verdi. Ama  sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı asla kurban vermeyeceğiz. Sizlerin sayesinde 16 Nisanda  EVET oyları ile 17 Nisanda güçlü bir Türkiye’ye hep birlikte ulaşacağız “dedi.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN