EMET GENÇLİK MERKEZİNİ BEKLİYOR

Bir süredir Emet ilçesinde gençlik merkezi yapımı için yer arayışları sürerken,Emetbor işletmesinin Emet ve Hisarcık ilçelerine birer okul yapma talebi işin yönünü değiştirdi

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Bir süredir Emet ilçesinde gençlik merkezi yapımı için yer arayışları sürerken,Emetbor işletmesinin Emet ve Hisarcık ilçelerine birer okul yapma talebi işin yönünü değiştirdi.

Emetbora her iki ilçeye gençlik merkezi yapımı için talepler iletilince  Şimdi  Etimaden genel müdürlüğünce iki ilçeye gençlik merkezi yapımını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Daha önce Emet belediyesince gençlik merkezi için ayrılan 11 dönüm yer ile ilgili Emet belediyesinden resmi yazı ve talepler genel müdürlüğe gönderilmişti.Konu ile ilgili Gençlik ve spor il müdürü Sadık Ölçen’de geçen hafta sonu ilçeye gelerek belediye başkanı Mustafa Koca, Ak parti ilçe başkanı Hüseyin Doğan  ile bir araya gelmişti.Emet belediyesi fen işleri müdürlüğünde de ilçede gençlik merkezi yapımına uygun yer arayışı için fikir alışverişi yapıldı.  Şehir merkezinde genelde uygun geniş alan bulunamazken, merkezde 2, ve kocaıranda merkez için ayrılan 11 dönüm yer olmak üzere 3 yerden birine yapılabilineceğine dair genel görüş hakim.

Emete gençlik merkezi yapımı için özellikle Ak parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı’nın özel çalışmalar yaptığı biliniyor.

Bu amaçla ilçede çeşitli dönemlerde  ziyaretler gerçekleştiren Milletvekili Nazlı Emet belediyesinin en alt katının gençlik merkezine dönüştürülmesi için İl spor müdürlüğü ile bağlantıya geçmişti. Belirli dönemlerde ilçeye gelen başta Gençlik ve Spor il Müdürü Sadık Ölçen olmak üzere teknik ekipler Emet belediyesinin en alt katında incelemelerde ve ölçümlerde bulunmuşlardı. Etimadenin okul yapma talebi karşısında mevcut ilçelerde şuan okul ihtiyacı bulunmadığı  öngörülürken, Milletvekili Nazlı’nında  genel müdürlükçe gençlik merkezleri yapımı önerisinde bulunduğu biliniyor.

            EDİTÖRÜN NOTU

 Emete gençlik merkezi yapımı,özelliklede Etimaden tarafından yapılması büyük bir kazanç sağlayacaktır. Yıllarıdır işletmenin bir çakılı çivisi bulunmadığı görüşü ortadan kalkarken,Emette gençlerimizde alternatif bir mekana kavuşacaklar.

İlçenin ileriye yönelik gelişimi ve büyümesinin de hesap edilerek, hastane, üniversite, ilçe garajının taşınacağı alanın hemen yanında bulunan 11 dönüm yere gençlik merkezi yapılmasının  uygun olacağı görüşündeyiz. Bugün için  bu alan uzak gibi görünsede artık gelişmiş il ve ilçelerde bir nevi kompleks gibi gelişime açık gençlik merkezinin geniş alana yapılması geleceğede hitap edecektir.  Sadece mevcut  boşaltılack binalara gençlik merkezi levhası çakmak yerine geniş arazide, ileridede gelişitirilmeye müsait alanlarında eklenebileceği bir nevi kampus gibi bir alan bu merkez için düşünülmelidir.İçerisinde spor salonları yanında okuma ve sinema salonlarıda bulunacak gençlik merkezi yapımı Etimaden’in Emetlilerce şükranla anılmasına vesile olacaktır. ERCAN KOLKU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN