EMET İLÇESİNDE 2016 YILINDA 1015 KİŞİYE 1650 TON KÖMÜR

Emet ilçesinde 2016 yılında Kaymakamlık Sosyal yardımlaşma vakfı kanalıyla 1015 vatandaşa 1650 ton kömür dağıtıldı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan 2016 yılı çalışmalarını gazetemize değerlendirdi.

GAZİ-EMET; Vakıf kanalıyla 2016 yılında  vatandaşlarımıza ne gibi kaynak aktarımları yapıldı?

MAHMUTHAN ARSLAN; 2016 yılında İlçe Kaymakamlığımız Sosyal yardımlaşma vakfımız aracılığıyla  3171 kişiye toplamda 1 milyon 209 bin tl ayni ve nakdi yardım sağlandı.

Başta şehit yakınları ve gazi ailelerimize olmak üzere 1015 vatandaşımıza 1.650 ton  kömür dağıtımı yapıldı.  Kömür yardımlarının toplam maliyeti 780 bin tl. Barınma ihtiyacı için 23 vatandaşımıza 53 bin tl nakdi, yardım yapıldı.

Vakfımız aracılığıyla 553 vatandaşımıza 93 bin tl yiyecek yardımı yapılırken, 249 vatandaşımıza 34 bin tl tutarında ilaç yardımı yapıldı.                           

106 öğrencimize 25 bin tl eğitim yardımı, 1186 vatandaşımızada bir kereye mahsus olmak üzere toplamda 190 bin tl  nakdi yardım yapıldı.

İŞ KURMAK İSTİYORUM DİYEN KAYMAKAMLIĞA GELSİN

GAZİ-EMET;  Vakıf kanalı ile yardımlarda her yıl kömür yardımları büyük bir mebla tutuyor. Nakdi yardımlarda. Peki kaymakamlık olarak  daha çok proje ve iş kurmaya yönelik yardım veremezmiyiz? Klasik olta balık hikayesi. Hem sosyal riski daha azaltma, hemde ekonomiye geri dönüşüm kazandırma adına.

MAHMUTHAN ARSLAN; Şimdi bunun çeşitli sebebleri var. Kömür konusunda muhtarlarımız,mütevelli heyetimiz ile  gerekli araştırma ve incelemeler sonrası  yardımlar dağıtılıyor. Ayrıca  devletimizde insanlarımızın barınma, yiyecek, giyecek ve yakacak  yardımları konusunda sosyal devletin gereğini yerine getirmede kararlı çalışmalar yapıyor. Sadece Emet’te değil Türkiye genelinde özellikle yakacak yardımında , dışa bağımlılığı azaltma adına yerli kaynak kömür tüketimine önem veriliyor.

Projeler konusunda ise geçmiş yıllarda vakıf kanalıyla  yapılan projeler ve dağıtılan kaynaklarda geri dönüşler beklenen oranlarda olmadığı için sıkıntı yaşanıyor. Bize gelen projeleri biz değerlendirerek, Ankaraya gönderiyoruz. Emet ilçemizde daha önce yapılan projelerde geri dönüş oranları beklentilerin altında kaldığı için proje onaylarında sorun yaşanabiliyor.

Fakat buradan ifade etmek isterim ki, iş kurmak isteyen,veya çalışmak için belirli araç gerece ihtiyaç duyan vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kaymakamlığımıza gelebilirler. Kanunlar dahilin de kendilerine gerekli yardımları yapmaya hazırız.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN;

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN