EMET İLÇESİNE EĞİTİMDE 10 MİLYON TL'LİK YATIRIM MÜJDESİ

Emet ilçesinde 8 milyon Tl'ye 200 kişilik İHL yurdu, 2 milyon Tl'ye mal olacak ÇPL atölyesi yapımı bakanlıkça onaylandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

İlçemiz İmam Hatip Lisesine 200 kişilik yurt yapımı ve Çok programlı lisemizede 2 milyon 100 bin tl tutarında atölyeler yapımı bakanlıkça onaylanarak yatırımlara alındı.

Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı eğitim adına yaptıkları çalışmalar yanısıra bakan Yılmaz'ın Kütahya ziyaretlerindede  gerkeli dosyaları sunup takiplerini yaptıkalrı konuların bir bir sonuçlanmaya başladığını açıkladı. Yağcıklı'nın konu ile ilgili basın açıklamsı şöyle;

"Emet İmam Hatip Lisemizin 100 kişilik yurdunun yıkım kararı olmasına rağmen geçmiş yıllarda yapılması için programa aldırılamamıştı. Bu mağduriyetimizi Milli Eğitim Bakanımız Sn. İsmet YILMAZ’ın Kütahya’mıza ziyaret için geldiği zaman kendisine talebimizi bizzat ilettiğimizi belirtmiştim. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Bakanlığımıza yazılan 16/03/2017 tarihli yazısı gereği; talepte bulunduğumuz 200 kişilik İmam Hatip Lisesi yurdumuz, Bakanlığımızın “OLUR”u ile 2017 yatırımları arasına girmiştir. Bu yatırımın proje tutarı 8.000.000,00 (Sekiz milyon Türk Lirası) dır. 
Yine aynı yazı gereğince de, Emet Çok Program Lisesi’ne 1 adet atölye yapımı 2017 yatırımlar listesine alaınmıştır. Yapılacak olan atölyenin proje tutarı da 2.100.000,00 TL (İki Milyon Yüzbin Türk Lirası) dir. 
Teşkilatımız olarak ilçemiz adına ilettiğimiz tüm taleplerimizi ve yapılması gereken yatırımları yakından takip etmekteyiz. Ülkemizi 15 Temmuz da bölmeye çalışan dış ülkeler ve vatan hainlerine rağmen yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla, devletimizin ne kadar güçlü olduğu ortadadır. Daha önceki tarihlerde diğer ülkeler tarafından yönlendirilen bir ülke iken şu anda tüm dünyaya kafa tuttuğumuzu hepimiz görmekteyiz ve bilmekteyiz. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum sonrasında da çok daha güçlü bir devlet olacağız ve devletimizin yatırımları çok daha fazla olacaktır. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, taleplerimizin 2017 yılında yapılacak olması ayrıca sevindiricidir. Bu yatırımlarla ilçemizde öğrencilerimizin mağduriyeti de giderilmiş olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımızca yapılacak olan yatırımlar ilçemize hayırlı olsun diyerek, İlçemize bu yatırımların yapılmasında emeği geçen başta Mili Eğitim Bakanımız Sn.İsmet YILMAZ’a, AK Parti Kütahya Milletvekillerimize ve benimle birlikte gece gündüz çalışan değerli teşkilat üyelerime ve dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN