EMET KYK YURT YAPIM İHALEYE ÇIKIYOR

400 kişilik kredi yurtlar kurumu yurt yapım projesi tamamlanırken proje kesim kabulünün yapıldığı ve bu ay içerisinde haleye çıkarılacağı öğrenildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçesinde uzun bir alt yapı sürecinin ardından Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu tarafından geçen yıl Ramazan ayında müjdesi verilen 400 kişilik kredi yurtlar kurumu yurt yapım projesi tamamlanırken proje kesim kabulünün yapıldığı ve bu ay içerisnd eihaleye çıkarılacğaı öğrenildi.

Yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumu genel müdürlüğü İnşaat emlak dairesi başkanlığınca yayınlanan ilan ile Manisa Akhisar 500 Kişilik, Manisa Soma 300 Kişilik ve Kütahya Emet 400 Kişilik Öğrenci Yurdu Proje Hizmet Alım İşi hizmet alımı 2 Eylül 2016 da Ankarada yapılmıştı.            Emet Ak parti İlçe başkan vekili Etem Çamurlu,Kyk genel müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde Emet’e yapılacak olan 200 erkek,200 bayan olmak üzere 400 kişilik Kyk yurdunun proje kabullerinin tamamlandığını belirtit.

            Başından beri Emet Kyk yurdu konusunu yakındna takip eden AK parti Kütahya Milletvekili Prod.Dr.Vural Kavuncu’da geçen yıl başlayan proje yapımının tamamlanarak kesin kabulünün yapıldığını Kamu ihale kurumunca bu ay içersinde ihaleye çıkarılacağını beliterek Emet Kyk yurdunda yapım sürecine girdkikleri müjdesini verdi.

İlçemizde uzun bir süre alt yapı ve projelendirme çalışmalarının ardından Ak parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu tarafından geçen yıl Ramazan ayında Emet’te bir yıldır Kredi yurtlar genel müdürlüğü nezdinde sürdürülen çalışmalar sonrası 200’ü kız 200’ü erkek olmak üzere 400 kişilik yurt yapımının onaylandığını açıklamıştı.

KYK yurdunun yapılacağı eski SSK binasın devri yanı sıra ,Emet belediyesince  çevresinde imar restorasyonları çalışmaları tamamlanarak yapım sürecine getirilirken,imar sorunlarıda aşıldı.

Kütahya merkezde 6,Tavşanlı,Gediz Simav ve Şaphanede 1’er yurdu bulunan kurum 200 erkek 200 kızdan oluşan Emet400 kişilik yurt yapımı için projesinin hazır olduğu belirtilmiş ve Nisan mayıs aylarında yapım ihalense çıkarılacağı duyurmuştu.  Kyk yurdumuz   yasal  prosedirlerle 4 ay gecikmeyle yapım sürecine girmiş oldu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN