EMET PAZARI YERİ DEĞİŞMİYOR

Emet belediyesince yapımı düşünülen ve son günlerde ilçe kamuoyunu meşgul eden kapalı Pazar yeri konusunda esnaflarla bir araya gelindi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesince yapımı düşünülen ve son günlerde ilçe kamuoyunu meşgul eden  kapalı Pazar yeri konusunda esnaflarla bir araya gelindi. Esnaflar düşüncelerini aktarırken toplantıdan çıkan kararla ilçe pazarı mevcut yerinde kalarak geliştirilecek.

            Emet belediyesince yapımı düşünülen kapalı pazar yeri için belediye resmi sitesinde de anket yapılmıştı.Anketle vatandaşa Pazar yerinin  mevcut otogar alanı,itfaiyenin bulunduğu alan ve mevcut yerdemi uygun olacağı oylanmıştı.  Oylamalarda birbirine yakın sonuçlar çıkarken bugün Belediye başkanı Mustafa Koca ve Esnaf odası başkanı Abdullah Ünal esnaflarla bir araya geldi.

            Belediye çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, belediye olarak son dönem yapmaya çalıştıkları projelerden bahseden belediye başkanı Mustafa Koca  özellikle apart projelerine ağırlık vererek, ilçe esnafının ekonomisine katkı sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti. Başkan Koca yapımı devam eden balık pazarı,tahıl pazarı, güneş enerji üretimi, ileç alt yapısının komple değişimi, termal kaynakların haritasının çıkarılması,yeni ilçe otogarı gibi konularda esnafalrı bilgilendirirken,Kapalı Pazar yeri hakkında da düşüncelerini iletmelerini istedi.

            Esnaf odası başkanı Abdullah Ünalda özellikle toplu konut yapımları ve işsizliğe bağlı göç gibi nedenlerle ilçenin ufaldığını, esnafların ise zor ayakta durduğunu ifade ederek, özellikle kurumsal marketlerin şehir merkezine rast gele açılmasının önüne geçilmesi konusunda ortak hareket edilmesi gerektiğini belirtti.Ünal ayrıca Pazar yeri değişiminin ilçeyi uzun yıllar olumsuzda etkileyebileceğini ifade ederek,dikkatli karar verilmesi gerektiğini belirtti.

            Toplantıya katılan esnaflarda, hastaneden dere mahallesine uzanan koridorda yerleşmiş bir ilçe pazarının yerinin değişmesinin esnafı mağdur edeceği, kapalı Pazar yeri yapımı ile ilçe pazarının küçüleceği,apart yapımlarının ilçe dışından gelen turistlerle ilçede hareketlilik kazanılacağı gibi konularda görüş bildirdiler Toplantı sonunda mevcut Pazar yerinin  yerinde kalması oylanırken büyük çoğunluk, yerinde kalması yönünde oy verdi. Başkan Koca’da toplantı sonrası esnaflara yaptığı açıklamada;”Şuandan itibaren mevcut Pazar yerinin değişmesi,yeni Pazar yeri yapımı gündemimizden kaldırılmıştır.Mevcut pazarımızı geliştirmek adına çalışılacaktır “dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN