EMET'TE 3 EYLÜL COŞKUSU

3 Eylül Gaziemetin kurtuluşunun 95. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

3 Eylül Gaziemetin kurtuluşunun 95. yıldönümü Emet ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle düzenlendi.

            3 Eylül Gaziemetin kurtuluşu bor,termal ve turizm festivali etkinlikleri öğle namazı öncesi  ilçemiz din görevlilerince merkez camiinde şehit ve gazilerimiz için okunan mevlüd ile başladı.

            Emette bir özel işletmenin işgal yıllarında  dağlara çekilen halkın üzüm hoşafı ve ekmek ile oruç tutmalarını hatırlatma adına öğle namazı çıkışında Kaynarca cami çıkışında üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı.

            Öğleden sonra Emet belediyesince geleneksel hale getirlen toplu sünnet ve kulak delme etkinliği kapsamında 8 çocuğumuzun kulakları Emet termalde delinip ilk küpeleri takıldı.

            Akşam saatlerinde sünnet olan 6 çocuk ve kulak delme etkinliğine katılan 8 çocuk ve aileleri,protokol ve Emet halkı Emet termal resort tarafından verilen yemekte buluştu.

            Emet termal resort anfi tiyatroda devam etkinliklere Ak parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu, Emet kaymakam vekili Kadir Yurdagül,Belediye başkanı Mustafa Koca, Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan,Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım,Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı,Mhp İlçe başkanı Mustafa Mecit,Chp ilçe başkanı Deniz Altınsoy,Emet ziraat odası başkanı Sami Yüksel,Emet termal resort müdürü Ramazan Sezer, daire müdürleri, stk başkanları ve vatandaşlar katıldı.

            Emet Milli eğitim öğretmenlerimizden Hüseyin Özbeyazın sunuculuğunu yaptığı gece Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hepbirlikte söylenmesi ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Ak parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu, halkın Kurban bayramı ve 3 eylül kurtuluş gününü kutladı.

            Gecede ilk sahne alan ses sanatçısı Burcu Karadeniz oldu. Türk pop müziği sanatçısı Karadeniz, seslendirdiği birbirinden güzel  şarkılarla yaklaşık bir saat müzikseverlere ziyafet verdi.

            Karadenizin konserinin ardından belediye başkanı Mustafa Koca halka seslendi.Halkın Kurban bayramını ve 3Eylül zafer günün kutlayan başkan Koca yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında  bilgi verdi.

            Havai fişek gösterileri ile devam eden gecede  Sünnet çocukları ve kulakları delinen çocuklara ödül töreniyle devam edildi. Emet kaymakam vekili Kadir Yurdagül,belediye başkanı Mustafa Koca ve Emet termal resort müdürü Ramazan Sezer çocuklara hediye takdim ettiler.

Program  mehter gösterisi ile devam etti.Kütahya Evliya Çelebi Mehteran ekibinin gösterisi anfi tiyatroyu dolduran vatandaşları coşturdu.

            Gecenin finalinde ise ünlü ses sanatçısı Mithat Körler sahne aldı.Körler 70 li yıllardan günümüze unutulmaz eserleri seslendirdiği  birbuçuk saatlik konseri ile sahne aldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği gecede bayramın 3. günü Emet halkı unutulmaz bir gece yaşadı.

            Emet Kaymakamlığı,Emet belediyesi ve Emet termal resort işletmesinin ortaklaşa organize ettiği kurtuluş gecesi  gece yarısına kadar devam etti.Gecede ses sanatçıları ve mehteran ekibine belediye başkanı Mustafa Koca ve Emet termal resort müdürü Ramazan Sezer tarafından plaket ve fincan takımları hediye edildi.

            

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

BUNLARA DA BAKIN