'EMET TERMAL SÖZLEŞMEMİZ DEVAM EDİYOR'

Basında yer alan Emet belediyesince termal otel sözleşmesinin fesh edildiğine dair yüklenici firmadan bir basın açıklaması yapıldı

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Basında yer alan Emet belediyesince termal otel sözleşmesinin fesh edildiğine dair yüklenici firmadan bir basın açıklaması yapıldı.

            Gazetemizde geçen sayımızda yer alan haber üzerine Uygar Emet termal otel  sağlık tesisleri inşaat turizm aş.adına yapılan açıklama aynen şöyle;

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

 

Kamuoyunun bilgisine;

Mülkiyeti Emet Belediyesine ait Kütahya ilinin Emet İlçesinde bulunan kaplıca tesisini  Emet Belediyesinin da yazılı onayı ile 2008 yılından bu yana 20 yıllığına kiracılık sıfatıyla Emet Termal Resort&Spa ismiyle işletmekteyiz.

Otelimiz Termal Turizmi ile ilgili faaliyet göstermekte olup Türk turizmine ,Emet ilçesine ve yerli /yabancı turistlere 155 kişilik personeli ile hizmet vermektedir.

Otelimiz sözleşmeden kaynaklı tüm edimlerini yerine getirmekte ,kirasını ve vergilerini de hiç aksatmamaktadır.

Ancak otelimiz, gerekçesini bilemediğimiz bir sebeple  bir süredir Sayın Belediye Başkanlığı tarafından hukuken tazyik altında bırakılmak suretiyle tahliye edilmek istenmektedir. Belediye Başkanlığı tarafından her hangi bir hukuki dayanağı olmadan medya kuruluşlarına ve Emet Halkına otelimiz ile aralarındaki sözleşmenin fesholunduğuna dair bilgiler sunulmuştur.

Otelimiz ile Emet Belediyesi arasındaki sözleşme halen geçerli olup feshe ilişkin her hangi bir anlaşma veya mahkeme yazısı bulunmamaktadır.

Bu sebeple Türk Kanunlarına göre şu aşamada kira sözleşmesinin feshi söz konusu dahi değildir.

Sayın Belediye Başkanlığının fesih yönündeki tek taraflı işlemleri hukuken geçersiz olup, bu işlemler hukuki tazyik boyutunda kalmaktadır.

Darbe teşebbüsü ve ekonomik krizin boy gösterdiği şu günlerde kimseler yatırım yapmazken veya yatırım planlarını durdurmuşken , otelimiz, şirketimiz devletine sahip çıkmış, yatırımlarına devam etmiş ,tesisi güzelleştirmiştir. Güzelleştirmeye de devam etmektedir. Ancak otel olarak daha güzel işler yapabilecekken otel ve şirket olarak bir de Sayın Belediye Başkanlığının bu şekildeki baskıcı tavrı ile meşgul edilmekteyiz. Bu tür olumsuz yaklaşımlardan maalesef olumsuz olarak etkilenecek olan tarafın ise Emet İlçesi olduğunu üzülerek düşünüyoruz.

Tüm bu yıldırma politikalarına rağmen otelimiz ile Emet Belediyesi arasındaki kira sözleşmesinin halen geçerli olduğunu belirtir otelimizin gücüne güç katarak büyümeye ve Emet İlçesinde hizmet vermeye devam edeceğini bildiririz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.21/02/2017

 

Emet Termal Resort &Spa


( Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm A.Ş.)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN