EMET TERMAL SULARI AVRUPANIN EN İYİ TERMAL SUYU SEÇİLDİ

Emet ilçesinde bulunan Emet Thermal Resort and Spa'nın mucizevi suyu Avrupa'nın en iyi termal suyu seçildi. Birçok hastalıkta yardımcı tedavi olarak kullanılan şifalı sular dünya'da ise yedinci sırada yer alıyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 Emet ilçesinde bulunan Emet Thermal Resort and Spa’nın mucizevi suyu Avrupa’nın en iyi termal suyu seçildi. Birçok hastalıkta yardımcı tedavi olarak kullanılan şifalı sular dünya’da ise yedinci sırada yer alıyor.

Beş farklı termal suyu ile Türkiye’nin sağlık deposu haline gelen ve sadece  Türkiye’de Kütahya Emet Thermal Resort  dışında başka hiçbir yerde olmayan doğal yosun havuzları tüm dünya’da büyük ilgi görüyor. Tamamen doğal olarak yeraltından 39 derece sıcaklıkta kaynayan termal su, güneş ile buluşması ile oluşan yosun partikülleri terleterek zayıflatma özelliğinin yanı sıra kollestrol, lipit, trigilserid gibi yağ yapıcı maddeleri parçalıyor.

EMET TERMAL ARTIK KLİNİK

Yeni çıkan yasayla Sosyal Güvenlik Kurumu, Kaplıca tedavisi görmesi gereken hastaların tedavi masraflarını karşılama kararı aldı. SGK’nın tek şartı kaplıca hizmeti veren tesisin gerekli koşulları sağlamış olması. SGK’nın kriterlerine “tam uyum” sağlayan Karaderili Şirketler Group ‘un bünyesinde ki Kütahya Emet’teki Emet Thermal Resort Hotel isminin sonuna “clinic” de getirdi.

Artık Sosyal Güvenlik Kurumu, kaplıca tedavisini “Sağlık Hizmeti” kapsamında değerlendirmeye aldı ve hastaların kaplıcada gördükleri tedavileri ve refakatçi masrafları SGK tarafından karşılanır hale geldi.  Ancak SGK her tesisi “Sağlık Oteli” kapsamında değerlendirmiyor. Kapsama “tam uyum” sağlayan tesisler ancak “Sağlık Oteli” kapsamına girebilecek.  Bu uyumu sağlayan kuruluşların başında gelen Kütahya Emet Thermal Resort Hotel, konseptinin dışında fizik tedavi uzmanları da bünyesine katarak “Sağlık Oteli” haline geldi ve isminin sonuna “Clinic”i ekledi.  Artık doktorlar SGK ile anlaşma sağlanarak Emet Termal’e tedavi amaçlı hasta sevk edebilecek. SGK’nın anlaşmalı kurumu olarak hizmet vermeye başlayan Emet Thermal Resort bu başarıya haiz olmanın gururunu yaşıyor.

Emet Termal Klinik merkezinde, hastalara Fiziksel tıp ve Rehabilitasyon uzmanı , Fizyoterapist , Reflesolog  ve ATT Sağlık Memurları tarafından muayene edilerek , farklı sularda tedavi imkanı sağlanıyor.

Emet Thermal Resort &Clınıc işletme Müdürü Mustafa Hügül ‘’ Yıllardır Sağlık bakanlığının bu çalışmasını bekliyorduk. Ve çok önceden alt yapıyı hazırlamıştık. Bugün geldiğimiz noktada sağlık kadromuzu genişlettik, tesisimizi kaplıca tedavi merkezi haline getirdik. Gelen talep de oldukça güzel İzmir, Edirne, İstanbul gibi ülkemizin birçok ilinden kaplıca tedavisi için hastalarımız gelmeye başladı. Sağlık bakanlığının bu yeni uygulamasını bilmeyen birçok kişi var. Bunun hızlı bir şekilde duyulup kişilerin bu kolaylıktan faydalanmasını istiyoruz. Ateşli hastalar, Hamileler, Verem hastaları, Kalp hastaları, Bulaşıcı hastalığı olanlar kaplıca tedavisi görmeleri sakıncalıdır. Bunun dışında tüm şifa arayan vatandaşlarımız bekliyoruz.”dedi.

Bu arada Emet termal resort işletme müdürü Hügül,aynı zamanda şirketin yalova işletmelerininde de görev alarak genel koordinatörlüğe getirildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN