EMET'TE CUMHURİYETİMİZİN 94. YILDÖNÜMÜ COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü Emet ilçesinde coşku ve gururla kutlandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü Emet ilçesinde coşku ve gururla kutlandı.

            Kutlamalar 28 Ekim saat 12.00'de 15 Temmuz demokrasi meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma merasimi ile başladı.

29 Ekim günü ise Vali yardımcısı Sedat Oktar makamında tebrikleri kabul etti.Saat 10.00’da Hava muhalefeti nedeniyle Emet 75. yıl kapalı spor salonuna alınan törenlere Kütahya Vali yardımcısı Sedat Oktar, Belediye başkanı Mustafa Koca, Emet Cumhuriyet başsavcısı  Gürsel Karslı , Garnizon Komutanı Murt Kılıçaslan,Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım, Ak parti Emet ilçe başkanı Hüseyin Doğan,Chp Emet ilçe başkanı Deniz Altınsoy,daire müdürleri, okullar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali yardımcısı Sedat Oktar  ve Belediye başkanı Mustafa Koca okullar ve vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirtne konuşmayı Vali yardımcısı Sedat Oktar yaptı.Oktar, Hakimiyetin milletin iradesinde olduğunun ilanı olan Cumhuriyetin 94. yılını kutlamanın gurur ve sevincini yaşadıklarını ifade ederek;”Cumhuriyet döneminde ülkemiz çağdaşlaşma adına büyük ilerlemeler kaydetmiş,kalkınma,ilerleme yolunda önemli adımlar atmıştır. Bugün dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiş bulunan Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşacağına tüm kalbimizle inanıyoruz.Cumhuriyetimizin 94. yılını kutlarken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.”dedi.

Törenlerde daha sonra 94. yıl kutlamaları çerçevesinde okullar arasında düzenlenen resim, şiir, ve kompozisyon yarışmaları ile Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali yardımcısı Sedat Oktar, Belediye başkanı Mustafa Koca ve Cumhuriyet başsavcısı Gürsel Karslı tarafından takdim edildi.

            Resim yarışmasında  ilk 3 şu şekilde oluştu. Birinci M.Akif Ersoy İlkokulu Kübra Şengül,İkinci Gazi Emet İlkokulu  Ulaş Işık,Üçüncü Mehmet Akif Ersoy İlkokulu  Mehmet Can Sezgin

            Şiir yarışmasında ilk 3 şu şekilde oluştu;Birinci Ashaboğlu Ortaokulu Nimet Beyza Ak,İkinci Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Zeynep Karaağaç,Üçüncü Ashaboğlu Ortaokulu Sümeyya Öztürk

            Kompozisyon yarışmasında ilk 3 ise şu isimlerden oluştu; Birinci  Gazi Emet Anadolu lisesi Nilay Ak,İkinci Gazi Emet Anadolu Lisesi Reyhan Keskin,Üçüncü Mesleki ve teknik Anadolu lisesi Esma Kınık

            Cumhuriyet koşuşu Minik kızlar,minik erkekler, küçük kızlar,küçük erkekler,Yızdız kızlar,yıldız erkekler,Genç kızlar,genç erkekler kategorilerinde ilk 3 e giren öğrencilerede ödül takdim edildi.

            Törenler resmi geçitle sona  erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN