EMET'TE 3078 VATANDAŞA SERTİFİKA VERİLDİ

Emet ilçesinde Halk eğitim müdürlüğü vasıtası ile açılan kurslarda 3078 vatandaşa sertifika verildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan 2016 yılı çalışmalarını gazetemize değerlendirdi.

GAZİ-EMET; 2016 yılında Halk eğitim merkez müdürlüğümüz vasıtası ile  ne kadar vatandaşımıza ulaşıldı. Ve en çok hangi alanda sertifika dağıtıldı.

MAHMUTHAN ARSLAN;” 2016 Yılı  Halk eğitim müdürlüğümüz için oldukça verimli bir yıl oldu. Toplamda 167 kurs açılırken bu kurslarımıza toplamda 5014 kursiyer başvurdu. Kurslar sonunda ise 1529’u erkek1549’u bayan olmak üzere toplam 3078 vatandaşımıza kurs bitirme sertifikaları verildi.

Kurslarımız öncelikle eğitim alanında yoğunlaşıyor.Sosyal hizmetler alanında Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitimi kapsamında 1356 vatandaşımıza eğitim ve sertifika verildi. Afet bilinci eğitimi, bilgisayar kullanım eğitimi, Kur’an kursu öğreticiliği,Kur’an okuma,devlet memurluğu sınavlarına hazırlık,İngilizce, işaret dili eğitimi, ehliet direksiyon eğitimi,hızlı klavye eğitimi,hijyen eğitimi,küçük ve büyük baş hayvan kesimi gibi eğitime yönelik bir çok alanda açılan kurslarımızla halkımıza eğitim veriliyor.

Tabi bunun yanında  Arı yetiştiriciliği,besi sığırcılığı,boyama,çini,evde çocuk bakımı,hasta ve yaşlı refaketçiliği,makine nakış,giyim,emlak danışmanlığı,ağaç kesme boylama,havuz suyu operatörlüğü, gibi vatandaşlarımıza ekonomik gelişimlerine katkı sağlayacak alanlarda da eğitim veriliyor. Müdürlüğümüzce gitar,saz,halk oyunları gibi kültürel eğitim kursları yanında voleybol,futbol,alpagu,okçuluk masa tenisi,yüzme gibi spor alanlarında da çeşitli eğitimler veriliyor.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN