EMİNE ERDOĞAN, HAK-İŞ ÜYESİ KADINLARLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan,Emet ve Kütahya bölgesi Hakiş üyelerininde katıldığı konferansta kadın çalışanlarla buluştu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi tarafından yürütülen ‘Sendikal Bakış Açısıyla Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme Yöntemleri’ Projesi kapanış toplantısı 21 Kasım 2017 tarihinde ATO Congresium’da gerçekleştirildi. Ankarada düzenlenen toplantıya  Hak İşe bağlı Emet ve Kütahya bölgesindende sendika temsilcileri ve Emet kadın girişimciler kooperatifi üyeleride  katıldı.

Hak,iş Kütahya il başkanı Hizmet iş sendikası  ege bölgesi başkanı Ahmet Özen’in organizasyonu ile Kütahyalı  sendika üyesi kadınlarımız Ankarada buluştu.

Toplantıya Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan,  HAK-İŞ konfedersnyonu ve  HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, SendikaKurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, sendika yönetici ve temsilcilerinin yanı sıra binlerce HAK-İŞ’li kadın emekçi katıldı.

“KADINLARA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”

Programda konuşan Genel Başkan Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak 42 yıllık onurlu mücadelemizin getirdiği noktada kadınlara çok şey borçluyuz. Emekçi kadınlarla beraber bizim her türlü kahrımızı, her türlü zorluğumuzu çekerek bize katlanan evdeki eşimizden, çocuklarımıza, annemizden, babamızdan ve bütün kadınlardan gördüğümüz destek, bizleri bugünlere kadar taşımıştır” dedi.

“390 BİN TAŞERON İŞÇİNİN 330 BİNİ HAK-İŞ’TE ÖRGÜTLÜ”

2014 yılında Türkiye’de tarihi bir adım atıldığını belirten Arslan, şu açıklamalarda bulundu: “2014 yılında liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bir kanun çıkartıldı. 2014’ün Temmuz ayında çıkartılan bu kanun, taşeron işçilerin Türkiye'nin her yerinde örgütlenmelerinin önünü açtı. Taşeron işçiler böylece sendikalı olup, toplu sözleşme haklarını elde ettiler. Elbetteki kıdem tazminatı başta olmak üzere pek çok hakları güvence altına alındı. Bu çok tarihi bir olaydır. Bu adımdan dolayı AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz.

“HAK-İŞ’İ BU GAYRETLERİ NEDENİYLE KUTLUYORUM”

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonuna şükranlarını sunarak geçtiğimiz yıl yine bu çatı  altında yine bir araya geldiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kadınlar için önemli bir projenin açılışını yaptıklarını anımsattı.

Kadınların karşılaştığı sorunların tespit edilmesi adına yapılan bu projenin bugün meyvelerini topladıklarına işaret eden Emine Erdoğan, “Bu projenin birçok  açıdan faydalı olduğunu düşünüyorum. Hem kadınlarımızın sorunlarının analizi hem  de sendikal ihtiyaçların yeniden dizaynı adına inşallah tatminkar sonuçlar  verecektir. Sahayı derinlemesine bilme çabası somut kazanımları da beraberinde getirir. HAK-İŞ’i bu gayretleri nedeniyle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu kadınının çok yönlü olduğunu, bu  nedenle sorunlarının da çok boyutlu olduğunu bildiren Emine Erdoğan, gerek ev içi sorumluluklar  gerekse çalışma hayatının getirdiği sorunların kadınlara ağır yükler yüklediğini  belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Bu nedenle bizler geleneklerimizle, medeniyet değerlerimizle örtüşen  bir denklem kurarak bu yükleri hafifletmeliyiz. Devletimiz bunun gayreti  içindedir. Son 15 yılda medeni kanunda, iş kanununda ve nihayetinde anayasamızda  yapılan değişikliklerle önemli aşamalar kaydedilmiştir. Hükümetimiz, aile ve iş  hayatını uyumlu hale getirmek için çalışan kadınlara hamilelik, doğum ve süt  izinlerini kullanabilecekleri esnek çalışma imkanı getirmiştir. İzinde geçen süreyi kademe ilerlemelerinde saydırmış, kadın istihdamını teşvik eden birçok  düzenleme yapmıştır. Annelik yapan, evini çekip çeviren, çalışan, üreten  kadınlarımız için yapılacaklar elbette daha bitmemiştir. Kadınlarımızı karar  mekanizmalarında daha çok görmek hepimizin arzusudur. Kadının olmadığı bir siyaset, kadın bakışının yansımadığı bir yönetim sadece kadınlar için değil tüm  toplum için eksikliktir. Başarısı uluslararası alanda yankılanan iş kadınları,  gençlerimizin ufkunu açan kadın akademisyenler görüyorum, bunlar hepimize gurur  veriyor. Küçük adımlarla kendi işini kuran, müteşebbis kadınlarımız umudumuzu  daha da arttırıyor."

Kadınların, dünyanın çarpıklıklarını düzeltmeye katkı  sunabileceğini belirten Emine Erdoğan, “Yeter ki kendimize inanalım. Yeter ki gücümüze,  dünyayı değiştirme potansiyelimize inanalım” ifadelerini kullandı.

“BU PROJEYİ CAN SİMİDİ OLARAK GÖRÜYORUM”

Kadın ve erkek dayanışması içinde geleceğin şekilleneceğini belirten Emine Erdoğan, “HAK-İŞ gibi çatılar bu dayanışmanın sergilendiği yerlerdir.  Yürüdüğümüz yolda sorunlarla birlikte mücadele edersek, büyük hedeflere birlikte ulaşırız. Sendikal Bakış Açısıyla Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme  Yöntemleri Projesinin, bu anlamda çalışan kadınlarımız için bir can simidi olarak  görüyorum. Kadınlarımız aldıkları eğitim sayesinde inşallah sorunlarla mücadele noktasında metotlar geliştirebilecekler” diye konuştu.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN