EMNİYET ESKİ BİNASI ALLAHA EMANET

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan Emet emniyet müdürlüğü binası kaderine terk edilmiş vaziyette duruyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan Emet emniyet müdürlüğü binası kaderine terk edilmiş vaziyette duruyor.

            Boşaltılan bina hızla deforme olurken, kırılan camlar, ve bina çevrede tehlike arzetmeye başladı. Binanın eski SSK binası gibi yıllarca atıl duruma düşmesinden endişe eden vatandaşlar biran önce binanın yıkılmasını talep ediyorlar.

            2016 yılında Bayındırlık İl Müdürlüğü ekiplerince, 1983 yılında yaptırılan 3 katlı İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına ve lojmanlarına depreme dayanıklılık testi yapıldı. Yapılan test sonucunda, binaların depreme dayanıklı olmadığı belirlendi.

Bunun üzerine, söz konusu binalar için yıkım kararı alınırken, yeni bina inşa edilmesi için de Akpınar Mahallesi'nde Emniyet Müdürlüğü hizmet binası için alan tahsis edildi.

            Emniyet müdürlüğü,Dere mahallesinde bulunan eski sağlık ocağına taşınırken, yeni emniyet binası yapımı 2018 inşaat yapımlarında başlanacak.

            Emniyet müdürlüğü eski binasının biran önce yıkılarak yerinin sosyal yaşam alanı olarak değerlendirilmesi talep edilirken,bazı  vatandaşlar  mevcut yere katlı otopark yapımınında uygun olacağı yönünde görüş bildiriyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN