ENGELLİLER HAFTASI DEĞİL,ENGELLİLER BAYRAMI KUTLANDI

Emet Belediyesi tarafından, ENgelliler Haftası sebebiyle bir gala töreni yapıldı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 Emet Belediyesi tarafından, Engelliler Haftası sebebiyle bir gala töreni yapıldı.

Emet  Termal Resort Otel Emeti Hatun Salonunda yapılan galaya,  Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan,  Emet Belediye Başkanı  Mustafa Koca, Ak parti ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı, Mhp ilçe başkanı Mustafa Mecit, Esnaf odası başkanı Abdullah Ünal,Şoförler odası başkanı Ahmet Kaymak,Ziratatodası başkanı Sami Yüksel,Esnaf kefalet koop.başkanı A.Kadir Ekmekçioğlu,Emniyet müdürü Gökhan Yıldırım,Emyo müdür yardımcısı  Rıdvan Sezgin, Türkiye Sakatlar Derneği  Kütahya il başkanı Hatice Yakar,Emet Temsilcisi  Mustafa Mutlu,Kütahya sanatla yaşam ve terapi derneği SAYTED başkanı Sebahat Sarıoğlu ve dernek yöneticileri, Karaderili Şirketler Grubu yöneticis Mustafa Hügül,  Emet  Termal Resort İşletme Müdür Vekili  Ramazan Sezer, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Hisarcıkta bulunan Özel eğitim okulu ile bölgemizdeki  engelli vatandaşlarımıza eğitim hizmeti veren Yavuz Özel eğitim rehabilitasyon merkezi sahibi Hakkı Yavuz'un  destekleri ile bölgemizde bulunan engelli çocuklarımız ve aileleri belediye araçları ile evlerinden alınarak galanın yapılacağı salonu getirildi..Verdiği eğitim ve fizik tedavi hizmetleri ile yaklaşık 3 yıldır bölgemizde önemli bir eksiği kapatan Okul yöneticileride gece boyunca  engelli çocuklarımız ve aileleri ile beraberdi.Yine gece sonunda  okul yönetileri refakatinde engelli çocuklarımız ve aileleri evlerine bırakıldı.
Galanın açılış konuşmasını yapan,  Türkiye Sakatlar Derneği  Emet Temsilcisi  Mustafa Mutlu, " Engellilerin babası  Mustafa Koca olmak üzere bizleri bu günde yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın verdiği büyük destekler ile ülkemizde engelli vatandaşlarımızın yaşamları daha kolay hale gelmiştir. Artık engelli vatandaşlarımız evde televizyon karşısında bütün günlerini geçirmek yerine dışarıya çıkıp ülkemizin bütün güzelliklerini görebilmekte ve mutlu güzel gün geçirmektedir. Engelli vatandaşların yaşamında engeli kaldırmakta emeği olan herkesten Allah razı olsun."dedi.

Gecede bir konuşma yapan  Emet Belediye Başkanı  Mustafa Koca, Engelliler Haftasının  Emet ilçesinde bir normal hafta gibi değil, bir bayram gibi geçtiğini söyledi.  Emet Belediyesi olarak her zaman ana temalarının, engelli vatandaşların yaşamındaki engelleri kaldırarak toplumla iç içe yaşamaları olduğunun altını çizen  Mustafa Koca, " Ben belediye başkanlığına aday olduğum zamanda  Emet halkına başkanlık yapmak değil, onların hizmetkarı olmak için aday olduğumu açıklamıştım. Belediye olarak her zaman halkın hizmetkarı olarak hizmet vermek için çalıştık. Belediyenin kapılarını sonuna kadar halkımıza açtık. Bununla yetinmedik yollara düşüp halkımızın ayağına gidip kapılarını çaldık, çaylarını içtik. Halkımızın doğumdan ölümüne kadar yanında olmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu sebeple de "Hoş geldin  Bebek" etkinliğimiz ile çocuğu olan ailelerimize ziyaret edip küçük naçizane hediyeler veriyoruz. Evlenen gençlerimize ilk düğün hediyesini bizler alıyoruz. Yaşlılarımızı ziyaret edip, varsa hastalıkları hastaneye götürerek tedavi ettiriyoruz. Evlerinin temizliklerini yapıyoruz. Hangi evde bir ölüm varsa, ziyaret edip yemekleri temin ediyoruz. En büyük önemi de engelli kardeşlerimize gösteriyoruz. Benim bir engelli çocuğum yok ama ilçedeki bütün engelli kardeşlerimin babası olma düşüncesi ile her sıkıntılarında yanında oluyorum" diye konuştu .

Konuşmaların ardından, düzenlenen canlı müzik ile engelli vatandaşlar aileleri ile birlikte doyasıya eğlenirken,  Emet Belediye Başkanı  Mustafa Koca geceye katılan ailelere hediyeler verdi.Gecede ilçemiz yerel sanatçı ekibi Grup  Nağme ve solisti Mustafa Kurnaz sahne aldı.Gecenin sonunda Sayted derneği günün anısına  belediye başkanı Mustafa Koca'ya tablo hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN