SAĞLIKTA EMET İÇİN ÇOK GÜZEL BİR HABER....

Ak parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu'dan Emet doktor eksikliği sıkıntılarını giderecek müjdeli bir haber geldi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu Emet devlet hastanesinin uzman doktor kadrosunun 5’ten 7’ye çıkarıldığını, Emet hastanesi  ile sözleşme imzalayarak görev yapmak isteyen doktorlar içinde  ek maaş ödenekleri ile daha cazip hale getirildiğini açıkladı.

Milletvekili Kavuncu,Kütahya Kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğince  23 Nisan tarihinde ilana çıktığını,talep halinde sözleşmelerin derhal imzlanacağını ifade ettiği açıklamasında şunları söyledi;

“2017 yılı içerisinde 4924 sayılı Kanuna göre sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri, anılan Kanunun 7. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 31.12.2016 tarihli ve 29535 sayılı 2. mükerrer Resmi Gazete'de  yayımlanarak yürürlüğe giren 20.12.2016 tarihli ve 2106/9644 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edilmiş olup, Maliye Bakanlığı tarafından vize edilen cetvele göre Emet Devlet Hastanesine;

-Tabip: 6 (Pratisyen tabip)

-Uzman Tabip:7 (Anestezi (1), Kadın Hast ve Doğum (1), Çocuk Sağlığı ve Hast. (1), Genel Cerrahi (1), İç Hastalıkları (1), Aile Hekimi Uzmanı (2))

olmak üzere toplam 13 hekim için 4924 sayılı kanuna göre sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu vizelendi.

    Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak 23.04.2017 tarihinde ilana çıktık. Talep olması halinde yukarıdaki pozisyonlar için sözleşme imzalayacağız.

    Sözleşmeliye geçen hekimlerimizin maaşlarında 2000-2500 TL civarında bir artış olacak olup, sözleşme boyunca Emet Devlet Hastanesinde çalışacaklardır.”

            Yeni hastane yapımında sona gelinirken uzman hekim sayısının 7’ye yükselmesi kadar, doktorlarımız tarafından ilçemizin cazip hale gelmesi için maaşlarında artış yapılmasınında  Emet’in tercih edilmesine katkı sağlayacağı belirtiliyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN