GENÇLERİN BAYRAMINDA BULUŞUP ATAMIZI ANDIK

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

            19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve spor bayramının 98. yıldönümü kutlamaları Emet kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

            Kutlamalara Emet kaymakamı Mahmuthan Arslan,Belediye başkanı Mustafa Koca,Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan,Emniyet müdürü Gökhan Yıldırım,Emyo müdürü  Yar.Doç.Dr  Hasan Bircan,Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı,CHP ilçe başkanı Deniz Altınsoy,gazilerimiz, oda başkanlarımız,daire müdürlerimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlayan törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İlçe gençlik ve spor  müdür vekili Umut Işık yaptı. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde şaha kalkışının başlangıcının  19 Mayıs olduğunu vurgulayan Işık;”

            19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.Sevgili gençler,
Siz Türk'e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbaros Hayrettinlerin, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız.
Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.
Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.”dedi.

 

Okulların hazırladığı şiir, gençliğe hitabe,folklör gösterilerinin sunulduğu programda çeşitli yarışmalarda yapıldı.

Halk eğitim merkezi folklör ekibi,Halk eğitim kılıç kalkan ekibi,Emetborspor kulübü ve halk eğitim merkezi taekvondo ekibi gösterilerinin renk kattığı kutlamalarda okullar arası penaltı yarışı,100 metre koşuları ilgiyle izlendi.

            Kutlamalar okullar arası yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceye 1.olan Anadolu İmam Hatip Lisesinden Vildan Zabcı, 2.olan Çok programlı liseden Tuba Durukan,3. olan GaziEmet Anadolu lisesinden Tesime Nilay Ak;Taekvondoda çeşitli kilolarda il birincileri Cemile Kavgacı,Ahmet Kuzu,Aleyna Zeynep Ural,Feyza İleri ile 2 ve 3. olanlara, penatı yarışmasında ve koşuda dereceye girenlere ödülleri verildi.

            Ödüller ilçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan,Belediye başkanı Mustafa Koca,Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan tarafından öğrencilere takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN