GEREKİRSE SANDIĞA GİTMEZ OKULUMUZU YAPTIRIRIZ!

Emet Cevizdere okulunun yeniden yapımı adına bir çalışma gözlenmemesi Dere mahallesi halkını üzüyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Geçmş yıllarda depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile yenisinin yapılacağı belirtilerek yıkılan Emet Cevizdere okulunun yeniden yapımı adına bir çalışma gözlenmemesi Dere mahallesi halkını üzüyor.

Okul konusunda siyasilerc ekandırıldıkalrını ifade eden mahalle sakinleri, verilen sözün yerine getirilmemesi halinde yapılacak ilk seçimlerde sandığa gitmemeye kadar varacak protestoalrda bulunacaklarını ifade ediyorlar.

Defalarca gazetemizde de gündeme gelen, ve siyasilerin bolca açıklama yaptıkları okulun yeniden yapılması için bir gayret gözlemlenmiyor.

Dere mahallesi muhtarı Ali Kalaycı’nın Cumhurbaşkanlığı külliyesine ziyaretinde de bizzat sunduğu dosyalar sonrası Kütahya İl milli eğitim müdürlüğünden gerekli değerlendirme çalışmalarının yapılacağı,,2017 yılında ödenek durumuna göre yapım çalışmalarına başlanacağı ifade edilmişti. Milli Eğitim bakanı İsmet Yılmaz Kütahyayı ziyaretlerinde Emet ilçe başkanlığı tarafından okul talebi sunulmuştu.

Ancak 2017 yılı inşaat sezonu başlamışken bu konuda hiçbir kıpırdanma görülmüyor. Milletvekilleri AK parti il ve ilçe başkanlıklarına defalarca aktarılan, buna mukabil yapılacağı ifade edilen okul için kandırıldıklarını düşünen Dere mahallesi halkı haklarını istediklerini ifade ediyorlar.

Dere mahallesi sakinleri bizzat Ak parti Emet ilçe teşkilatı tarafından yeniden yapım kararı çıktıktan sonra yıkılan okulun şimdi ise yeterli öğrenci sayısı olmadığı gerekçesiyle yapılmaması karşısında kandırıldıklarını ifade ediyorlar.

Dere mahallesi muhtarı Ali Kalaycı’da konu ile ilgili mahalle halkının haklı sitemlerini en üst merciler ekadar ilettiklerini ifade ederken;” Mahalle halkımız bu konuda siyasilerce kandırıldığını düşünüyor. Olan okulumuzu elimizde yıktırdık,yenisini yaptıramıyoruz.Çocuklarımız diğer okullara gitmek zorunda kalıyor. Yaz kış uzun mesafe okula giden çocuklarımız öğlen yemeklerinde de mağdur oluyor. Mahalle sakinlerimiz ise bizlere gelerek okulun yapımı için gerekirse seçim sandıkların gitmeme gibi ortak tavır hareketine girmemizi istiyorlar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN