Havelsan'dan siber güvenlik uyarısı!

TSK'nın yazılım alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile kurulmuş olan Havelsan'ın, teknoloji direktörü Doç. Dr. Özbilgin, siber güvenlik konusunda uyarılarda bulundu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

1982 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yazılım alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile kurulmuş olan Havelsan, savunma Teknolojileri ve BT sektörlerinde global çözümler sunan bir bilişim ve sistem şirketi haline geldi.

ShiftDelete.Net › Güvenlik Havelsan'dan siber güvenlik uyarısı! Paylaşın TSK'nın yazılım alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile kurulmuş olan Havelsan'ın, teknoloji direktörü Doç. Dr. Özbilgin, siber güvenlik konusunda uyarılarda bulundu. 25.01.2017 / 08:30 Havelsan'dan siber güvenlik uyarısı! 1982 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yazılım alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile kurulmuş olan Havelsan, savunma Teknolojileri ve BT sektörlerinde global çözümler sunan bir bilişim ve sistem şirketi haline geldi. Siber güvenlik ordusu için hacker aranıyor! Siber güvenlik ordusu için hacker aranıyor! Siber güvenlik ordusu için harekete geçen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, beyaz şapkalı... Askeri yazılım ve siber güvenlik projelerinde büyük rol oynayan Havelsan'ın Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, günümüzün en önemli konularından birisi olan siber güvenlik hakkında önemli uyarılarda bulundu. Milli çözümler olmadığı sürece güvende değiliz! CySec 2017 Siber Güvenlik Konferansı'nda katılımcılara Havelsan olarak siber güvenlik alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Özbilgin sözlerine, siber güvenlikte milli çözümler olmadığı müddetçe güvenli ve güvende olmamız mümkün değil ifadesi ile başladı.

 

Güvenlik duvarı, log analizi, veri sızıntısı önleme ve siber tatbikat gibi milli ürünler geliştirilmeye devam ettiklerini belirten Özbilgin, Türkiye'de siber güvenlik alanında 20 bin kişi gibi ciddi bir eleman açığı olduğunu özellikle vurguluyor. Üniversiteler ile işbirliği yaparak siber güvenlik alanında nitelikli uzman yetiştirdiklerini belirten Özbilgin konuşmasında, savunmadan sağlığa, enerjiden ulaşıma her alanda nesnelerin interneti ve onun güvenliği çok önemli ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN