HER ŞEY OKUMA-YAZMA ÖĞRENMEK İÇİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın yurt genelinde başlattığı 'Okuma-Yazma Seferberliği' Kütahya'nın Emet ilçesinde de resmen başladı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın yurt genelinde başlattığı "Okuma-Yazma Seferberliği" Kütahya’nın Emet ilçesinde de resmen başladı. 

         Emet halk eğitim müdürlüğüne okuma yazma kursuna katılmak için 45 kişi müracat ederken, kursa kayıt yaptıran 34 kişinin eğitimleri Emet halk eğitim müdürlüğünde başladı.

         34 Emet 11 köylerden müracat edilen ve aralarında 5 Suriyeli vatandaşımızın da bulunduğu kursiyerler bugün halk eğitim de ders başı yaptı.

         Emet Kaymakamı Hasan Çiçek kursiyerleri ilk derslerinde yalnız bırakmazken, kursiyerlere başarılar diledi. Kaymakam Çiçek yaşları 65 üzeri birçok kadın kursiyerinde bulunduğu okuma gönüllüsüne hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi;

 

         “        Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan ve değerli eşleri Emine Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı okuma yazma kurslarımıza hepiniz hoş geldiniz. Sizler burada bulunmakla her şeyden önce yüce Allahın ilk emrini yerine getiriyorsunuz. Okuyorsunuz.  80 milyonluk nüfüsumuz da ülkemizde 2.5 milyon okuma yazma bilmeyen vatandaşımız var. İnşallah bu kampanyalar ile bu sayı çok daha aşağılara düşecek. Sizlerden ricam kurslara devam edip, belgelerinizi almanız. Okuma yazma öğrenerek, yaşamda ne olup bittiğini kendiniz daha iyi anlayacaksınız.Araçların  üzerinde ne yazdığını,nereye gittiğini,tv lerde alt yazılarda  ne yazdığın,gazeteleri  okuyabileceksiniz. Bizlerde Kaymakamlık olarak kurs döneminizde sizlere gerekli desteği sağlayacağız “dedi.

         Kaymakam Çiçek Suriyeli vatandaşlara da artık bu ülkede yaşayan bu milletin birer vatandaşı olarak  Türkçe okuyup öğrenmelerinin daha önemli olduğunu vurgulayarak pes etmeden  kurslara devam etmelerini istedi.

         107 saat sürecke kurs sonunda belge almaya hak kazananlar tüm Türkiyede 15 Mayısta düzenlenecek törenle diplomalarını alacaklar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN