EMET GÖLETİNDE İŞLER YOLUNDA

Emet sorgun mevkiinde yapımı devam eden Emet göleti nde işler yolunda

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 Emet ilçesinde Emet Belediyesin yeni sağlıklı su kaynağı arayışları sonun da ilçe merkezine 20 kilometre mesafedeki Sorgun mevkiinde çalışmalar yapılmıştı.

Belediye Başkanı Mustafa Koca ve  dönemin Ak parti İlçe başkanı Mehmet Ali Yerem yeni kaynak arayışları kapsamında DSİ Bölge ve il müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılan çalışmalar ile gölet ve arıtma tesisi yapımları için start vermişti.

AK parti hükümetinin destekleri ile hızla ilerleyen,ve iktidar partisi milletvekilleri ve ilçe teşkilatlarının takipleri ile  proje ihale süresinin tamamlanması ile kamulaştırmaları ve yapım ihaleleri bizzat Orman ve su işleri bakanı Veysel Eroğlunca jet hızıyla gerçekleştirilen gölet yapımında işler yolunda…

Bakan Eroğlu’nun Emet ilçesini ziyaretinde de temeli atılan göletin iş bitim süresi olarak 2018’in 2. ayının 1’i levhalarda yer alıyor.

Arıtma tesisi ve Emete kadar nakil işlemleride bulunan gölette tüm işlerin bitim tarihi 2019 olarak belirtilirken yine bakan Eroğlu Müteahhitten bizzat Emet’te 3 Eylül 2018 yılında tamamlanması sözü almıştı.

Gölette çalışmalar sürerken Emetin sağlıklı su macerasında işlerin yolunda gitmesi vatandaşı memnun ediyor.

 

 

EMET GÖLETİ YAPIM SÜRECİ

30.10.2013 tarihinde plan ve proje yapımları ihaleye çıkan ve Hidromark firması ihaleyi alarak 09.Ocak 2014’te sözleşmesini imzalan  proje ihalesi 29 Temmuz da sona erdi.

 Proje ihalesi sonuçlanırken kamulaştırmaları hızlı bir şekilde yapılan göletin yapım ihalesi ise Alte İnşaat ve Bübüller İnşaat ortaklığınca kazanıldı.

Firma 28/12/2016 yılında gölet yapım çalışmalarına başladı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN