'KAVUNCU'KÜTAHYA ŞEHİR HASTANESİ ŞANTİYESİ KURULUYOR, CHP BAKAKALIYOR'

AK Parti Kütahya Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural KAVUNCU Kütahya Şehir Hastanesi hakkında açıklama yaptı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

AK Parti Kütahya Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural KAVUNCU Kütahya Şehir Hastanesi Firma Yetkilileri ile yapmış olduğu görüşme ile ilgili bir basın açıklaması yaptı;Açıklama şöyle;

"Şehir Hastaneleri uluslararası standartlarda, çağdaş mekanlarda, insan odaklı hastane anlayışı ile işletilmesi planlanmış, Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile hükümetimizin önde gelen projelerindendir. Kütahya’mızın da ülkemizde ki sayılı Şehir Hastaneleri projeleri içinde yer alması bizim için gurur ve mutluluk kaynağı olmuştur.

Bir süre önce Kütahya Şehir Hastanesi ihalesinin sonuçlandığı ve yüklenici firmanın belirlendiği bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Yüklenici Güriş firması Proje İhale Müdürü, Koordinatör Mühendis Orhan Barut ve Hastane Tasarımcısı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu ile bir toplantı yaparak bundan sonraki atılacak adımları ve iş planını görüştük. Kütahya Şehir Hastanemizi de, geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz ve büyük takdir ve beğeni gören Mersin Şehir Hastanesi’nin standartlarından farklı olmayacağını söyleyebiliriz. Bodrumda iki kat otoparkı, deprem için güvenlikli sismik izolatörleri, içinde taşıma araçlarının dolaşacağı geniş koridorlar, yüksek donanımlı tanı ve tedavi birimleri ve otel konforunda hasta odaları halkımızın hizmetinde olacak. Şehir Rehabilitasyon hastanesi ise Yoncalı’da kaplıca ve havuzları ile bir termal otel konforunda yapılacak. Bu hastanemiz de gelişmiş teknoloji ve kapsamlı tedavileri ile ülkemizde alanında özellikli bir sağlık tesisi olacak.

Yüklenici firmaya hastanelerimizde Kütahya seramikleri ve diğer Kütahya üretimli malzemeleri görmekten duyacağımız memnuniyeti özellikle belirttik.  Ayrıca hastanemizin en kısa sürede tamamlanması için yerelde ya da Bakanlıklarımız düzeyinde gereken desteği vereceğimizi, beklentimizin taahhüt edilen süreden daha önce bitirilmesi olduğunu da ilettik. Bu kapsamda inşaat şantiyesi kısa süre içinde kurulacak ve hafriyat çalışmalarına başlanacak. Şu anda ana projeleri hazır olan hastanenin son tasarımı tamamlanacak ve sene içinde yapımına geçilecek.

Uzun süredir ısrarla ve kasıtlı olarak küçük bir grup tarafından sürdürülen ve siyasi istismar konusu yapılan “Kütahya’da hastane yapılmayacak” söylemi de böylece icraatle karşılık bulacak. Bu noktada şimdiye kadar bu çevrelere itibar etmeyip Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve bizlere güvenen ve desteklerini esirgemeyen değerli hemşehrilerimize teşekkürü borç biliriz. " 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN