KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLARI ŞEHİRCİLİK ŞURASINDA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Şehircilikte Yeni Vizyon' temasıyla düzenlenen Şehircilik Şûrası'8 yıl aradan sonra ilk kez Beştepe'de yapıldı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Şehircilikte Yeni Vizyon” temasıyla düzenlenen Şehircilik Şûrası’8 yıl aradan sonra ilk kez Beştepe'de yapıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği şuraya  Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu,Emet belediye başkanı Mustafa Koca,Hisarcık Belediye başkanı Fatih Çalışkan yanı sıra  Kütahya ilçe belediye başkanları da katıldı.

Şehircilik Şûrası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler, her alanda olduğu gibi, şehircilik konusunda da tarihimizden ibret alarak, hataların tekerrürünü önlemek mecburiyetindeyiz. Geçtiğimiz 14 yılda bu konuda çok önemli adımlar attık. Elbette, bu süreçte yapılan işlerin de eksikleri olmuştur. Ama şu bir gerçektir ki Türkiye, tarihinin en kapsamlı, sosyal yönü en güçlü, halkımızın her kesimine hitap eden şehirleşme hamlesini, bu dönemde gerçekleştirmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ binaları başta olmak üzere, artık Türkiye’de, tarihe, kültüre, bölgenin karakteristiklerine, hayat tarzına uygun binaları inşa etme dönemi geldiğini ve geçtiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece beton, demir, tuğla yığınlarından oluşan çirkin yapıların, şehirleri, yaylaları, kıyıları dahi işgal etmeye başladığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’in yaylalarında, Ege’nin, Akdeniz’in kimi kıyı bölgelerinde gördüğü çirkinliklerden çok derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu facialara, bakanlık olarak, belediyeler olarak, ilgili ve yetkili tüm birimler olarak, iş birliği hâlinde izin vermemesi gerektiğinin altını çizerek, “Öte yandan şehirlerimiz, kentsel dönüşüm projeleriyle, gecekondu tarzı yapıların istilalarından kurtarılırken, şahsiyetsiz mimari ekollerin pençesine de itilmemelidir. Kendi şehir kültürümüzü ihya edecek bir atılımı, hep birlikte hayata geçirmeliyiz. Sadece rant, sadece kar, sadece kazanç odaklı bir anlayışla, böyle bir şehir inşası gerçekleştiremeyiz. En büyük kazancımızın, insan öncelikli yaşanabilir şehirler kurmak olduğunu kabul ederek, yolumuza devam etmeliyiz. İnsanlara huzur değil gerginlik veren bir şehir, sorunlu bir şehirdir. “dedi.

Şehircilik Şurası'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım da  ''Türkiye'de 15 yılda bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık. Mazlumlara mağdurlara kucak açan ev sahipliği yapan bir ülke oldu Türkiye'' dedi. Yıldırım, yapılarda dikey mimari yerine daha sosyal olan yatay mimarinin tercih edileceğini de belirtti. Şehirlerimiz büyüyüp geliştikçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Dünyada artık sadece ülkeler değil şehirler de yarışıyor. Çevre ve şehirler bizlere ecdadımızdan bir emanettir. Şehirlerimizi afet ve deprem riskinden kurtaracak daha güvenli şekilde yeniden imar edeceğiz”dedi.

Emet belediye başkanı Mustafa Koca şuranın  kendileri adına oldukça faydalı geçtiğini beyan ederken;” Özellikle modern şehirleşme adına 4. toki konutlarında Osmanlı mimarisi özelliklerin de bir proje hazırlanmasında  ne kadar isabetli karar aldığımızı gördük.Şehirleşme betonlaşma değil,mimari estetik vererek şehirleri   her yönden geliştirmek daha önemli.Şura münasebetiyle  bir çok bakanımız ilede  görüşme imkanı bulduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN