KÜTAHYADAN ŞEHİDİMİZ VAR

Fırat kalkanı operasyonunda biri Kütahyadan 2 askerimiz şehit oldu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

El Bab’ın güneyindeki Tadif yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu 2 askerden birirnin Kütahyalı olduğu öğrenildi.

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugün saat 12.00 sularında El Bab’ın güneyindeki Tadif yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını bildirdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada yaralanan 3 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Şehitlerden Uzman Çavuş Selman Çelik’in (23) şehadet haberi, askeri erkan tarafından memleketi Kütahya’da Meydan Mahallesi Şehit Ömer Sokak’ta yaşayan baba Süleyman ve anne Halime Çelik’e verildi. 3 çocuktan biri olan Çelik’in baba evine askerler tarafından Türk bayrağı asıldı.

Şehit Olan Askerlerden Selman Çelik'in Kütahyalı olduğu öğrenildi.ÇELİK 16 Temmuz 2016 tarihnide sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda 15 Temmuz askeri kalkışmasını eleştirerek şu ifadelere yer vermişti;"Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve mensubu olduğum kara kuvvetleri Komutanlığının bu girişimle hiç bir bağlantısı yoktur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli bir uzman cavus olarak bu darbeci zihniyetin bir parçası değilim. Hiçbir TÜRK ASKERİ, POLİSiNE, MECLİSİNE, MİT 'e ve VATANDAŞI üzerine ateş açmaz. Bir asker olarak, Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu harekete katılmadığını bilmelerini ve Türk askerinin görevinin başında olduğunu ve bu seref yoksullarına imkan vermeyeceğini bilmelerini isterim. Devletin, Şanlı Ordumuzun ve Şanlı Türk Milletinin adını lekelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Görevimizin başında Yüce TÜRK milletinin emrindeyiz!"

“Sürekli asker olmak isterdi”
1,5 yıl önce askere gittiği ve askerden sonra uzman çavuş olarak TSK’da kaldığı öğrenilen şehit Çelik’i arkadaşı İsmail Söyler anlattı. Söyler, “Sürekli asker olmak isterdi. Asker oldu ve daha sonra da uzman çavuş olarak askerde kaldı. Vatanını, milletini, bayrağını seven bir kişiydi” dedi.
Bekar olan şehidin yarın memleketi Kütahya’da toprağa verilmesi bekleniyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN