KUTSO, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İŞ DÜNYASININ TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kütahya'ya gelişi ile ilgili bir bildiri açıklandı. Bildiride Kütahya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vermiş olduğu desteğe dikkat çekilirken, Kütahya'nın beklentilerini anlattı

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya’ya gelişi ile ilgili bir bildiri açıklandı. Bildiride Kütahya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vermiş olduğu desteğe dikkat çekilirken, Kütahya’nın beklentilerini anlattı

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç ve yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya’ya gelişi ile ilgili gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda Kütahya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vermiş olduğu desteğe dikkat çekilirken, Kütahya’nın beklentilerini açıklandı. Bildiriyi KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral okudu.

‘10 YIL İÇİNDE 10 BİN KİŞİ AZALDIK’

“Kütahya’nıza Hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşkanımız” diyerek sözlerine başlayan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, “Türkiye’yi aydınlık yarınlara götüren yolda, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın yanında olmayı görev kabul ediyoruz ve beraber yürümekten büyük mutluluk duyuyoruz. Mutlaka Kütahya’nızı siz bizden daha iyi biliyorsunuz, ama gene de bizim penceremizden bakarak Kütahya’nızı bizlerin nasıl gördüğünü anlatmak istiyoruz. 2007 yılında nüfusumuz 583 bin 910 iken, aradan geçen 10 yıl içinde nüfusumuz 10 bin azalarak, 2017 yılında 573 bin 642 olarak gerilemiştir” dedi.

‘KÜTAHYA’NIZIN BAZI HAYALLERİ VAR’

2002 yılından bu yana AK Parti’nin Kütahya’dan almış olduğu oy oranının gözler önüne serildiği bildiride, şu ifadelere yer verildi; “2002 genel seçimlerinde, AK Parti oyları yüzde 49, milletvekili 6-0, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti oyları yüzde 54, 2007 genel seçimlerinde AK Parti oyları yüzde 63, milletvekili 5-1, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti oyları yüzde 51, 2010 halk oylamasında AK Parti oyları yüzde 74, 2011 genel seçimlerinde AK Parti oyları yüzde 65, milletvekili 4-1, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti oyları yüzde 53, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, zat-ı alinize oyumuz yüzde 70, 2015 Haziran genel seçimlerinde, AK Parti oyları yüzde 54 milletvekili 3-1, 2015 Kasım genel seçimlerinde AK Parti oyları yüzde 67, milletvekili 4-0 ve 2017 halk oylamasında AK Parti oyları yüzde 70. Görüldüğü gibi, Cumhurbaşkanımıza olan sevgimizi oylarımızla taçlandırmış olduk. Sizin Kütahya’nızda yaşayan hemşerileriniz olarak bazı hayallerimiz var”

‘CUMHURBAŞKANI’MIZ OLSA DA, BAKANIMIZIN DA OLMASINI HAYAL EDİYORUZ’

“Kütahya’nızın göç veren il olmaktan çıkıp, göç alan il olmasını çok istiyoruz. Bunun için de hayallerimizi sizinle paylaşmak, müzaheretinize sığınmak istiyoruz. 1967-1987 arasında geçen 20 yıl boyunca Ethem Erdinç, Mesut Erez, Mahir Ablum, Cavit Erdemir, Mustafa Kalemli ve İsmail Karakuyu olmak üzere 6 Kütahyalı milletvekili, bakanlık görevini, milletvekilimiz Sayın Mustafa Kalemli de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevlerini deruhte ettiler. Ancak son 20 yılda, bakanlık görevi deruhte eden milletvekilimiz hiç olmadı. Her ne kadar bizim Cumhurbaşkanı’mız olsa da, bakanımızın da olmasını hayal ediyoruz, lütfetmenizi bekliyoruz.”

 

‘ASLA PİŞMAN OLMAYACAKLARDIR’

 “Babayiğitler çıkmasını sağladınız, teşekkür ediyoruz. Babayiğitlerin yatırımlarını Kütahya’da yapmaları konusunda müzaheretinize ihtiyacımız var. Gelsinler, 573 bin Kütahyalı’nın sevgileri ve ilgileri ile kendilerine sunulacak olağanüstü fırsatlar, bilgi ve tecrübe dolu çalışanlar yatırımlarının verimli olmasını sağlayacak, asla pişman olmayacaklardır. 6 milyon metrekarelik Zafer OSB’yi sadece otomotiv ihtisas sanayi olarak düzenleme imkanımız mevcuttur.”

‘TEK EKSİĞİMİZ YÖK ONAYI’

“TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Kütahya İleri teknoloji Fakültesi ve Teknoloji Meslek Yüksek Okulunun Kütahya’da kurulması için, TOBB ETÜ karar aldı, YÖK’te onay bekliyor. Onay verildiğinde, devletimize yük olmadan, Kütahya kendi imkanları ile fakültesini ve meslek yüksekokulunu kuracaktır. Eksiğimiz sadece YÖK Onayı”

‘SEVGİMİZ VE DESTEĞİMİZ ASLA

EKSİLMEYECEK, ARTARAK DEVAM EDECEKTİR’

 “Kütahya’nızın hayallerinden bir başkası da, hızlı tren güzergâhının Kütahya’nızdan geçmesi olarak ifade edebiliriz. Havaalanı büyük bir eksiğimizi gidermiş olmakla birlikte, akşam İstanbul’dan gelip, Sabah İstanbul’a dönmek üzere tek bir uçak görev yapmaktadır. Beklentimiz, sabah, öğle ve akşam olmak üzere, günde karşılıklı üç uçuşun gerçekleşmesidir. Özellikle öğle uçuşları, turizmin hareketlenmesi açısından, olmazsa olmaz ihtiyacımızdır. Mevcut çevreyolu ağır taşıtlar trafiği ile beraber kullanılan iç yol haline geldi. Bu yol güzergahında trafiği rahatlatacak alt ve üst geçitlere ihtiyacımız var, aynı zaman, gerçek anlamda çevre yolu hizmeti verecek yeni bir çevre yolu yapılması önem arz etmektedir. Çanakkale Köprüsü müthiş bir hizmet, teşekkür ederiz, Kütahya’nız da bu hizmetten yararlanacak. Anadolu’nun birçok kesimine, Ortadoğu’ya giden yol Kütahya’nızdan geçecek. Ancak, Balıkesir-Kütahya arasındaki yol yapılmazsa, trafik Kütahya dışındaki bir güzergaha kayabilir. Bu nedenle, Balıkesir Kütahya yolunun programa alınması önem arz etmektedir. İlçelerimizle aramızdaki yollarımızın da, asgari standartlara sahip olmadığını, üzülerek ifade etmek istiyoruz. İlçelerimizle bütünleşmek zorundayız. Bu hizmetleri almakla hemşehrilerinizin çok mutlu olacağını takdir edersiniz. Cumhurbaşkanı’mıza sevgimiz ve desteğimiz asla eksilmeyecek, artarak devam edecektir.”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN