MADEN-İŞ SENDİKASINA ÜYE OLAN 398 İŞÇİ KARAR BEKLİYOR

Etimaden İşletmelerine bağlı Emetbor işletmesi bünyesinde Hisarcık ve Emet 'te çalışan 398 işçinin sözleşmesi karar için gittiği Yüksek hakem kurulundan 5. aya girilmesine rağmen gelmezken bu durum işçilerin tepkisine neden oluyor.

PAYLAŞ

Maden-İş sendikasına üye olan 398 taşeron işçinin sözleşme görüşmeleri Ağustos 2016 yılında tıkanmıştı. Greve gidilip gidilmemesi konusunda oylama yapan işçiler greve gitmeme kararı alınca işin çözümü Yüksek hakem kuruluna kalmıştı.
Eylül 2016 başında Yüksek hakem kuruluna gönderilen sözleşme 5. aya girerken halen çözüme kavuşturulmadı.
Bu arada Hak-iş’e bağlı Sosyal, paketleme, ambar, güvenlik gibi birimlerin sözleşmeleri 1 ay içinde gelerek işçiler yeni sözleşmeden aylardır maaş alırken, 398 Triyaj işçisinin sorununun çözülmemesi tepkilere neden oluyor.
İşçiler sendikaları vasıtası ile gerekli girişimlerin yapıldığı yüksek hakem kurulundan 5. aya girerken sonuç alınamadığını ifade ederlerken,bazı işçiler;” Aynı dönemlerde diğer birimlerdkei arkadaşlarımızında sözleşmeleri yüksek hakem kuruluna gitti. 1 ay gibi kısa sürede çözümlendi.Bizlerin ise 5.aya girerken bekleyişi sürüyor.YHK’nın kısa sürede sözleşmeleri çözümlemek göreviyken bu duruma anlam veremiyoruz” dediler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN