MEKKE'NİN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI

Anadolu Gençlik Derneği Emet Temsilciliğince '31 Aralık Mekke'nin Fethi Programı '' gençlerin ve halkın yoğun katılımıyla coşku içinde kutlandı.

PAYLAŞ

Anadolu Gençlik Derneği Emet Temsilciliğince ‘31 Aralık Mekke’nin Fethi Programı ‘’ Belediye Düğün salonunda gençlerin ve halkın yoğun katılımıyla coşku içinde kutlandı.
Mustafa ŞİMŞEK Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Anadolu Gençlik Derneği Emet Temsilcisi Sadettin KARATAŞ’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Sadettin KARATAŞ, Mekke’nin Fethi’nin ve İslamda fetihin önemini bahsettiği konuşmasında dernek olarak gençlere yönelik yapılan etkinliklerden bahsetti.İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine, çalışan gençliğe; sohbet, eğitim çalışmaları, sosyal etkinlikler düzenleyerek gençlerin milli, manevi duygular içinde şuurlu bir şekilde yetişmesi için gayret gösterdiklerinden bahsederek, Allah’ın rızasını kazanan kullardan olma duasını zikretti. Faaliyetlerin ve Mekke’nin Fethi sunularının yer aldığı program,İstanbul’dan gelen İlahiyatçı-Tv Program sunucusu Yusuf ÖCALAN’ın Mekke’nin Fethini konu alan konuşmasıyla devam etti.Şiirsel bir anlatımla sunumunu yapan Yusuf Hoca, dinleyici üzerinde derin izler bırakırken, Peygamber Efendimizin ve sahabelerin hayatlarından verdiği örneklerle gecenin anlamını pekiştirdi ve yeni fetihlere umut aşıladı.
Gecenin finalinde Türkiye çapında 400 bin öğrencinin katılımıyla yapılan Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren lise ve ortaokul öğrencileri ve sınava girip programa katılan öğrenciler ödüllendirildi.Her iki kategoride birinci olan öğrenci küçük altınla, ikinci olan öğrenciler 1 gr altınla, üçüncü öğrenciler yarım gr altınla ödüllendirildi. Programa katılan öğrenciler arasından 10 lise ve 10 ortaokul öğrencisine 20 liralık kırtasiye alış-veriş çeki hediye edildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN