MEKKE'NİN FETHİ VE KUDÜS GECESİ COŞKUYLA KUTLANDI

Anadolu Gençlik Derneği Emet Temsilciliğince '31 Aralık Mekke'nin Fethi ve Kudüs Programı '' Belediye düğün salonunda gençlerin ve halkın katılımıyla coşku içinde kutlandı

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

      Anadolu Gençlik Derneği Emet Temsilciliğince ‘31 Aralık Mekke’nin Fethi ve Kudüs Programı ‘’ Belediye düğün salonunda gençlerin ve halkın katılımıyla coşku içinde kutlandı.

      Mustafa İNCEER’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Anadolu Gençlik Derneği Emet Temsilcisi Sadettin KARATAŞ’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Sadettin KARATAŞ, Mekke’nin Fethi’nin ve İslamda fetihin önemini bahsettiği konuşmasında dernek olarak gençlere yönelik yapılan etkinliklerden bahsetti.İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine, çalışan gençliğe; sohbet, eğitim çalışmaları, sosyal etkinlikler düzenleyerek gençlerin milli, manevi duygular içinde şuurlu bir şekilde yetişmesi için gayret gösterdiklerinden bahsederek, Allah’ın rızasını kazanan kullardan olma duasını zikretti. Faaliyetlerin ve Mekke’nin Fethi sunularının yer aldığı programda, minik öğrenciler şiirler seslendirdi. İlahi korosunun seslendirdiği ilahilerle renklenen programda, öğrenciler salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.Aynı zamanda yeni yapılan dernek binası sunumunun gösterimi yapılarak emeği geçenlere teşekkür edilerek, ihtiyaçlar noktasında eksiklerin devam ettiği ve katkıda bulunacaklara teşekkür edildi.Program araştırmacı-yazar İsmail ÖZDEMİR’in konuşmalarıyla devam etti. Mekke’nin Fethi ve Kudüs konulu konuşmalarını gerçekleştiren yazar, günümüzden de örnekler vererek konuşmasını zenginleştirdi.

    Gecenin finalinde Türkiye çapında yapılan Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren lise  ve ortaokul öğrencileri ödüllendirildi. Ortaokullar kategorisinde Kütahya ikincisi ve Emet birincisi olan Ebrar GÜMÜŞSOY tam altınla, Emet ikincisi Mustafa ERDEMİR yarım altınla, Emet üçüncüsü Zeynep Sena AKKOYUN çeyrek altınla ödüllendirildiler.4,5,6,7,8,9,10. lar ise yarım gr altınla ödüllendirildiler. Lise kategorisinde Emet birincisi olan Zehra YILDIZ tam altınla, ikinci olan Seda Nur BAL yarım altınla, üçüncü olan Ümmühan ÇELEBİ çeyrek altınla, 4,5,6,7,8,9,10.lar yarım gr altınla ödüllendirildiler.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN