SARIGÜL'Toplumsal mutabakat olmadan Anayasa değişemez'

18.dönem İstanbul Milletvekili ve eski Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül Kütahya'nın Emet ilçesinde referandum çalışmalarına katıldı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

18.dönem  İstanbul Milletvekili ve  eski Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül Kütahya’nın Emet ilçesinde referandum çalışmalarına katıldı.

            CHP Emet ilçe başkanı Deniz Altınsoy ve yönetim kurulu üyelerinin Emet’te karşıladığı Sarıgül, merkez camiinde Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına katıldıktan sonra, esnafları ve kahvehaneleri dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti.

            Vatandaşlar yanında CHP Kütahya İl başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, komşu ilçeler CHP ilçe başkanları,Atatürkçü düşünce derneği başkan ve yönetim kurulu üyelerininde katıldığı konferansta konuşan Sarıgül,16 Nisanda ya ülkenin  kaderini tek bir kişinin kararına terk edecek yada parlementer sistemin kendisine sağladığı söz hakkına sahip  çıkacaktır dedi.

            Sarıgül;” Türkiye Cumhuriyeti parlementer sistemle yönetilen,demokratik,laik ve çağdaş bir ülkedir ve  hak ettiği anayasa ile yönetilmelidir.Anayasalar toplumun tüm kesimlerini onayı ve gönüllü desteği ile oluşturulmalıdır. Şu an da var olan anayasa,toplumsal ihtiyaçlarımızı karşılamamaktadır ve mutlaka değişmelidir. Ancak, referanduma sunulacak olan anayasa bu hali ile bir anayasanın taşıması gereken temel niteliklerden son derece uzaktır.Hazırlanan metin,demokrasinin temeli güçler ayrılığı ilkesine aykırıdır. Yargı ve yasamanın bağımsızlığı hayati önem taşımaktadır. “dedi.

Sandıktan çıkan karar ne olursa olsun ükemizde yeni anayasanın toplumsal mutabakat çerçevesinde tekrar ele alınması gerektiğini belirten Sarıgül;”Türkiye’nin anayasası,demokrasi,sevgi ve adalet kavramları üzerinde yükselen,kutuplaştırıcı değil,uzlaştırıcı bir anayasa olmalıdır.Milletimizin özlediği ve gözlediği anayasa da budur. İşiniz hayır, sözünüz hayır gününüz hayır olsun “dedi.

            Emet te bulunan bor madenlerinin  ülke için öneminede değinen Sarıgül;”Bakınız etimadeni varlık fonuna devrettiler. Burada kalmayacka bu iş. Ardından özelleştirme ile madenlerimizi yabancılara satacaklar.Kaynaklarımız tarumar edilecek. Bunları sadece referandum sürecinde değil,her zaman her yerde söyleyerek gerekli mücadelemize devam edeceğiz “dedi.

           Sarıgül daha sonra Hisarcık ilçesine geçti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN