MÜJDE! TAVŞANLI-EMET YOLU BÖLÜNMÜŞ YOL OLDU!

4 ay önce sessiz sedasız açılan 7.9 km Tavşanlı-Emet karayolunda heyelan nedeniyle bölünmeler yaşanınca yol trafiğe kapatıldı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet Günlüce  Köyü Sarıyer mevkii yakınlarında heyelan nedeniyle asfaltta kayma meydana geldi. Yolda meydana gelen toprak kayması nedeniyle Tavşanlı-Emet karayolunda trafik tek şeritten verildi.

Hafta sonu ilçe dışına yeni yoldan giden bir çok vatandaş heyelan nedeniyle bölünen yolda şok yaşadı. Yer yer yola inen toprak kadar, yolun ortasında meydana gelen büyük yarıkları görenler  büyük bir faciadan dönüldüğünü ifade ettiler.

Yüklenici firmaca 2016 yılı sonuna doğru teslim edilen 7.9 km 'lik yolun bazı bölümlerinde sorunlar yaşandığı daha öncede ifade ediliyordu. Hafta sonu yaşanan heyelan ise tehlikenin ne derece büyük olduğunu gösterdi. Sosyal medya da da eleştirilere ve kara mizah yaklaşımlara neden olan yol çift taraflı trafiğe kapatıldı.
Yolun bazı bölümlerinde daha önce de toprak kaymaları meydan gelmişti.

Emet Tavşanlı karayolu trafik akışı eski yoldan sürdürülürken yeni yolun çöktüğü yere giden vatandaşlar burada hatıra fotoğrafı çekilerek düşüncelerini dile getirdiler.

Günlüce köyü sakinlerinden Nuri Sayın yaklaşık 60 yıl önce de heyelan nedeniyle bu bölgede büyük çökmeler yaşandığını belirtirken yol hakkında şunları söyledi, “ Buralar heyelan bölgesi, 50 – 52 yıllarında heyelan yaşanmış ve köyü teğet geçmiş. Buralarda kömür çıkmıştı, mühendis getirdik ve o da buranın heyelan bölgesi olduğunu söyledi. Menfez yapıldı buraya ve dolgu yapıldı. Köyün birçok yerinde toprak kayması yaşanıyor. Görevli araçları yol yapıldıktan sonra buralarda dolaştı. Devlet nasıl oldu da burayı teslim aldı anlamadık. Esas yol az daha yukarıdan sağlam zeminden geçmeliydi. Düşününki buradan göçük sırasında bir asit tankeri geçseydi ne oldurdu buranın hali. Burası bindiğin dalı kesmek gibi olmuş. Dolgu yaparak doldurdular burayı”

Köy halkından Kısmet Ünal ise, “ Heyelan bölgesi denir buralara. Çok heyelanlar oldu önceleri de” dedi.

Yine köy halkından Emekli Ali İşleyen ise yapılan yolun biraz daha yukarıdan yapılması halinde daha güvenli olacağını belirtirken şunları söyledi, “ Kendi şahsi düşüncem yapılan yeni yol 100 metre üst kısmından geçse daha sağlam zeminde olurdu. Çökme esnasında geçen araç olsaydı ölümlü olurdu. Yolu güvenlik açısından kapattılar ve eski yoldan trafik akışı sağlandı.”Röportajlar Tuna İşleyen"

Yetkililer, bu yıl yolun devamı yapılacak olan mevkide, heyelan olan bölgede de gerekli çalışmaların yapılacağını ifade ettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN